Prilika za mlade: StartUP World Cup 2020

Univerzitet Danske je raspisao poziv za takmičenje za Startup World Cup 2020 za sve zainteresovane mlade preduzetnike širom svijeta.


rwanda 81 1024x483 1

Svjetski kup će se održati u Wenzhou, Kina, od 18. do 20. oktobra, i biće sjajna prilika da se sretnu ključni igrači iz kineskog ekosistema, uključujući investitore, preduzetnike, kompanije i druge studentske startupove. Ukupno će učestvovati oko 60 najboljih univerzitetskih startupa i obećavamo da će to biti presudni trenutak za vaš startup. Biti ćete pozvani da se pridružite oko 60 drugih startupa kako biste se sastali i pozdravili s kineskim investitorima, kompanijama i tehničkim stručnjacima. Biti ćete dio mreže koju možete koristiti dugo nakon Svjetskog kupa za startup ako vam trebaju kontakti na određenom tržištu, savjeti za skalabilnost ili kauč na koji ćete se srušiti tokom putovanja svijetom! Zvuči prilično nevjerovatno, zar ne? A čak nismo ni spomenuli čast i promociju koji idu uporedo sa nagrađivanjem najboljeg svetskog univerzitetskog startapa! Prethodnih godina smo preko članaka i društvenih medija dostigli milione čitalaca širom svijeta, navode organizatori.

Koji su uslovi?

  • Dio ste startupa sa dva suosnivača i jedan od njih mora biti povezan sa univerzitetom.
  • Ako vas predstavlja partner iz neke zemlje, oni ne mogu biti suosnivači u timu, ali je mentorstvo dozvoljeno.
  • Želite biti dio mreže međunarodnih studentskih poduzetnika.
  • Vidite mogućnosti u susretu sa ključnim igračima iz kineskog startup ekosistema.

Ukoliko želite da se prijavite neophodno je registrovati se na sljedećem linku, a rok za prijavu je 14. juni 2020. godine.

Više informacija možete pronaći ovdje.