Prijavite se na školu dokumentarnog filma ‘Ko je vidio video?!’

Pozivaju se mladi iz BiH, starosne dobi od 17 do 21 godine, da se prijave na 2. školu dokumentarnog filma 'Ko je vidio video?!', koja se održava od 6. do 12. novembra 2013. godine u Sarajevu.


skola dokumentarnog filma

Pozivaju se mladi iz BiH, starosne dobi od 17 do 21 godine, da se prijave na 2. školu dokumentarnog filma ‘Ko je vidio video?!’, koja se održava od 6. do 12. novembra 2013. godine u Sarajevu.

skola dokumentarnog filmaŠkolu organizuje Udruženje ‘Pravo Ljudski’ uz podršku Nacionalne fondacije za demokratiju NED iz Vašingtona.

Navedena škola je osmišljena kako bi razvila kreativan pristup stvaranju, istraživanju i razvoju scenarija za dokumentarni film, uz osnovnu edukaciju na poljima režije, kamere, zvuka, montaže i post-produkcije. Školu, koja potencira priče i ideje nezastupljene u filmskoj industriji, će nakon procesa selekcije proći dvanaest mladih osoba.

Osnovni kriteriji za prijavu na 2. školu dokumentarnog filma ‘Ko je vidio video!?’ su da imate od 17 do 21 godine, te da poznajete engleski jezik, dok su mladi koji ne pohađaju visokoškolske ustanove i dolaze iz ruralnih sredina ili manjih gradova posebno ohrabreni da se prijave. Učešće u školi podrazumijeva obavezno prisustvo na svim radionicama i predavanjima, a sve troškove učešća – put, ishranu i smještaj – snosi organizator.

Prijave se mogu poslati do 13. oktobra 2013. godine na e-mail vidivideo@pravoljudski.org, a detalji su dostupni na web sajtu Pravoljudski.org.

(Radiosarajevo.ba)