Prijavite se na radionicu “Zaštita okoliša kroz djelovanje mladih političara/ki”

Zaštita okoliša sporedna je tema koja dobiva javni prostor uglavnom kada se vrše intervencije zbog već izraženih posljedica problema u ovoj oblasti.


Stay green and support ecology
Ilustracija: Envato

Znanja i informacije koji su danas dostupni govore o nužnosti značajnijeg angažmana svih relevantnih učesnika i učesnica u procesu zaštite okoliša i očuvanja prirodnih resursa.

Mladi političari i političarke mogu i trebaju biti kapaciteti za iniciranje unutarnjih organizacijskih i institucionalnih promjena na putu ka ozbiljnijem i snažnijem angažovanju cijelog društva u očuvanju okoliša.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ukoliko ste motivirani da djelujete unutar svojih političkih organizacija – i šire, prijavite na radionicu „Zaštita okoliša kroz djelovanje mladih političara/ki“.

Poziv za prijavu na radionice

Prijaviti se mogu mladi iz političkih stranka iz cijele Bosne i Hercegovine, do navršenih 30 godina.

Radionica će se održati u četiri bloka: dva jednodnevna Zoom susreta u augustu i septembru, dva dvodnevna susreta uživo u oktobru i novembru (u skladu sa mogućnostima u vezi sa epidemiološkom situacijom).

Od vas se očekuje kontinuirana posvećenost i prisustvo svim susretima, sa naglaskom da je prisustvo na Zoom susretima obavezan uvjet za nastavak učešća u radionici. Nakon svakog susreta, učesnici i učesnice trebaju upotpuniti zadatke kreirane na radionicama do narednog susreta, a finalni zadatak odnosi se na inicranje promjena odnosa političkih stranaka prema temi zaštite okoliša.

Očekujte pomoć i podršku u osnaživanju vaših kapaciteta da na dnevni red političkih stranaka i javnog prostora donesete sadržaje važne za promjenu odnosa prema zaštiti okoliša

Troškovi hotelskog smještaja na bazi punog pansiona su pokriveni od strane organizatora.

Pošaljite vaš CV i kratko motivaciono pismo (do jedne stranice A4 formata) na info@mpi.ba, sa naznakom „Prijava za radionicu“. Rok za prijavu: 10.08.2021. godine. Radionica je aktivnost projekta Priroda i društvo, koji se realizuje uz podršku projekta „Misli o prirodi!“ koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.