Prijavite se na ATC akademiju za aktiviste!

Akademija je fokusirana na sticanje praktičnih vještina, tehnika i strategija koje su potrebne za aktiviste kako bi se zalagali i djelovali u cilju izgradnje pokreta za društvenu i ekološku pravdu i korijenite promjene u BiH i regionu.


banner343 980x551 1

Fondacija Atelje za društvene promjene – ACT uz podršku Patagonia Environmental Grants Program Fund, organizuje Akademiju za aktiviste, jedan od strateških programa ACT-a. Akademija je fokusirana na sticanje praktičnih vještina, tehnika i strategija koje su potrebne za aktiviste kako bi se zalagali i djelovali u cilju izgradnje pokreta za društvenu i ekološku pravdu i korijenite promjene u BiH i regionu.

Prijave su otvorene do 15. septembra.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Link za prijavu možete naći ovdje.

U sklopu Akademije ćete moći zajedno učiti i iznalaziti nove modalitete borbe, razgovarati o iskustvima aktivista iz cijeloga svijeta, a sve u saradnji sa istaknutim predavačima iz BiH, regiona i svijeta, koji su najprije prilagođeni vašim potrebama na terenu.

Predavanja će biti održavana online, te uživo u zavisnosti od epidemioloških prilika i mogućnosti predavača da nam se pridruže uživo.

Program akademije će se implementirati od septembra do februara 2022. godine, a finalni rokovi održavanja obuka će biti naknadno poslani zainteresovanim učesnicima u odnosu na prijave i grupe (početni ili napredni nivo).

Program Akademije je podijeljen u pet modula:

  • Medijska obuka,
  • Sigurnosna obuka (zaštita aktivista),
  • Dobrobit i upravljanje stresom,
  • Obuka u pregovaranju i
  • Pravna obuka u oblasti okoliša.

Za svaku od navednih obuka imate priliku izabrati početni ili napredni nivo u zavisnosti od vaših potreba.