Prijavite se na amatersko fotografsko takmičenje ‘U Mostaru, ljeta 2021’

Centar za kulturu Mostar poziva sve one koji se fotografijom bave amaterski da se do 25. avgusta prijave na fotografsko takmičenje “U Mostaru, ljeta 2021”.


Professional photographer makes amateur photos while strolls in city during excursion, smiles positi
Ilustracija: Envato

– Ljeto nam se vratilo u naš Mostar, grad svjetlosti. Uz Atenu, to je grad s najvećim brojem sunčanih dana u Europi. Ljeto koje dolazi možemo sačuvati u našim pričama, sjećanjima, ali i fotografijama. Osvrnite se oko sebe, uhvatite trenutak i zabilježite ga. Mogu to biti fotografije s usijanih mostarskih ulica, vesele gradske razglednice ili prizori s manifestacije ‘Mostarsko ljeto 2021’. Dočarajte atmosferu ljeta u Mostaru i pretvorite je u sličice našega grada koje će biti i lako prepoznatljive, priopćeno je iz Centra za kulturu.

Što se tiče uvjeta sudjelovanja na takmičenju, svi sudionici moraju biti građani BiH, u obzir dolaze samo fotografije nastale u Mostaru tokom ljeta 2021. godine, fotografije koje sudionici šalju trebaju biti autorske, a svaki autor može poslati maksimalno dvije fotografije.

Krajnji rok za prijem radova je 25. avgust, a fotografije s prijavom poslati na e-mail umostaruljeta2021@gmail.com s naznakom: Prijava za Foto konkurs “U MOSTARU, LJETA 2021”.

Organizatori napominju kako na natječaju ne mogu sudjelovati uposlenici Centra za kulturu, kao ni članovi njihove uže porodice.