Otac izgubio svaku nadu da će mu sin diplomirati: Kad je nakon sedam godina ipak uspio, tata je ovim izvinjenjem ušao u legendu

Tata Đurić počeo je gubiti nadu da će njegov sin Ilija ikada diplomirati na fakultetu koji slovi za jedan od najtežih.


Naime, nakon što je triput upisivao prvu godinu Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu te ostao bez prava na besplatno školovanje, sve su mu lađe potonule, prenosi mojfaks.dnevnik.hr.

Advertisements

Najveći problem sinu je predstavljao kolegij Matematika i osnove elektrotehnike. Prenesena dva ispita s prve godine, gomilanje obaveza i novih predmeta na drugoj i trećoj godini dodatno su otežali stvar. Ipak, poslije sedam godina Ilija se izborio za svoju diplomu.

Sin ga je ipak razuvjerio: obećao mu je da će sam finansirati studij i diplomirati, a otac je obećao da će mu se javno izvinuti ako se i kad to dogodi. Ideju za ovu vrstu izvinjenja dobio je kad se prisjetio da je nešto slično pročitao u dnevnim novinama prije četrdesetak godina.

Advertisements

I sin i otac su ispoštovali svoja obećanja: 27-godišnji sin je diplomirao i postao inženjer telekomunikacija, a otac je u beogradskim novinama “Politika” objavio oglas u kojem mu se izvinjava:

Izvinjavam se svom sinu Đurić Iliji što nisam vjerovao da će da diplomira na ETF-u. Otac, piše u oglasu.

Naravno da je prvu fotografiju nakon obrane diplomskoga rada poslao baš njemu – svome ocu.