Prijavi se na trening o građanskom novinarstvu i izvještavanju o kršenju ljudskih prava

Centar za mlade “Kvart” iz Prijedora i portal zamisli.ba pozivaju mlade ljude iz Bosne i Hercegovine da se prijave na trening o građanskom novinarstvu, kritičkom mišljenju i izvještavanju o kršenju ljudskih prava.


Education
Ilustracija: Envato

Trening će se održati od 7. do 10. oktobra 2021. godine u Mostaru. Predavači/predavačice na ovom treningu biće dugogodišnji novinari/novinarke i aktivisti/altivistkinje za ljudska prava.

Na trening se mogu prijaviti mladi ljudi iz Bosne i Hercegovine od 18 do 35 godina.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Organizator će na osnovu prijave, koja je dostupna na ovom linku, izabrati dvanaest učesnika/učesnica. Od odabranih učesnika/učesnica očekuje se aktivna participacija na treningu, te poštivanje svih epidemioloških mjera propisanih od strane nadležnog kriznog štaba. Organizatori pokriva troškove prevoza, smještaja i hrane za sve učesnike/učesnice.

Rok za popunjavanje prijava je do 2. oktobra 2021. godine.

Odabrani kandidati/kandidatkinje bit će obaviješteni o rezultatima selekcije 3. oktobra 2021. godine. Prijavu za obuku možete popuniti na sljedećem linku.

Trening se organizuje u sklopu projekta “Countering fake news through empowering citizens journalism”, a finansiran je od strane Civil Rights defenders.