Prijavi se na Bicom Systems Hackathon 2019.

Jeste li spremni za treći Bicom Systems Hackathon? Ponosni smo što jedna ovakva pozitivna priča prerasta u tradiciju, koja ima za cilj pokazati da nam je stalo do kvalitetnog IT kadra. Postoji mnogo razloga zašto se odmah trebate prijaviti na ovogodišnji hackathon i iskoristiti svoju šansu da pokažete da znate i možete.


Bicom Systems Hackathon 2019.

Najveći hackathon u Tuzli organizuju tri studentska udruženja s Fakulteta elektrotehnike (EESTEC LC Tuzla, FET Tuzla i IEEE Student Branch Tuzla), pod generalnim pokroviteljstvom kompanije Bicom Systems. Projekat podržava i najveća svjetska organizacija za unaprjeđenje tehnologije IEEE.

Ove godine od timova očekujemo da u 24 sata kreiraju web ili mobilnu aplikaciju koje će korištenjem kamere i računarske vizije ili obrade slike, riješiti neki stvarni problem ili pružiti neku inovativnu funkcionalnost.

Želimo vidjeti ko je spreman ići putem najnaprednijih računarskih tehnologija i izdvojiti se od ostalih! Koristeći maštu i kreativnost, broj mogućnosti je neograničen.

Prijave se vrše putem web stranice : https://hackathon.bicomsystems.com/

Na Bicom Systems Hackathon prijaviti se mogu mladi iz cijele Bosne i Hercegovine, koji imaju između 17 i 25 godina – individualno, ili kao tim od maksimalno 5 članova. Takmičari koji se prijave bez pune ekipe bit će spojeni na osnovu vještina koje posjeduju. Za sve učesnike izvan Tuzle bit će obezbijeđen smještaj, te refundirani putni troškovi. Broj učesnika je ograničen!

Uz odličan provod, kako u takmičenju, tako i nakon takmičenja, najbolje timove očekuju vrijedne  novčane nagrade:

  1. mjesto – 2000 KM
  2. mjesto – 1000 KM
  3. mjesto – 500 KM

Ali ovo nije sve! I ove godine vrijedni i inovativni učesnici imaju priliku osvojiti Bicom Systems stipendiju, kao i priliku za zaposlenje.

Hackathon će se održavati u prostorijama Bicom Systems kompanije, uz raspolaganje naših mentora za svu pomoć koja bude potrebna.

Prilika da se takmičite sa kolegama iz cijele BiH, okušate se u modernim tehnologijama, steknete nova prijateljstva i pozitivan utjecaj na zajednicu su dovoljni motivi, zar ne?

Prijave su otvorene do 30. septembra 2019. godine.

Okupi ekipu i vašu ideju predstavite na Bicom Systems Hackathonu!