Predstavljamo bajkoviti lineup za Garden of Dreams Festival 2022

Garden of Dreams, već dobro poznat domaćoj i regionalnoj publici po jednodnevnim događajima i festivalima koji su ugostili neka od najvećih imena iz svijeta elektronske muzike, imat će svoje do sada najveće festivalsko izdanje od 10. do 12. juna u Sarajevu.


FB 1200x630 1

– Od 2016. godine i prvih Garden of Dreams događaja, održavanje festivala bio je jasan cilj, jedan od naših najluđih snova i prilika da dovedemo najveće izvođače elektronske muzike u naš prelijepi grad Sarajevo. Prvi festival 2019. godine je glasovima publike proglašen najboljim regionalnim festivalom. Ove godine smo odlučili nadmašiti sami sebe i sigurni smo da će Garden of Dreams Festival 2022 biti naš najkvalitetniji projekat koji smo do sada radili. Danas objavljujemo prva imena koja će nastupiti na ovogodišnjem festivalu, a do početka festivala linup će biti upotpunjen s još nekoliko svjetskih zvijezda, PR  Garden of Dreams festivala Darko Pandurević.

Nakon dva uspješna izdanja festivala i desetine jedinstvenih i fenomenalnih izvođača koje smo ugostili, na listu dodajemo i sljedeća imena: Kollektiv Turmstrasse, Matador, Rodriguez Jr., EdOne!

Kollektiv Turmstrasse

Malo je umjetnika koji djeluju u house/techno miljeu koji u svojoj muzici nude mnogo više od funkcionalnosti. Oni koji donesu više od ovoga za sto uvijek se izdvajaju iz gomile. Hamburško/berlinski duo Kollektiv Turmstrasse (Christian Hilscher i Nico Plagemann) jedan je od onih rijetkih sastava čija muzika zadovoljava i tijelo i dušu.

Već nastupajući u klubovima solo – Nico kao live act, Christian kao DJ – upoznali su se 1998. godine na zabavi za koju su oboje bili rezervisani i odmah su uspostavili super odnos.  Gledanje ovog sastava uživo otkriva kako se njihova muzika povezuje sa publikom na emotivnom nivou i kako njena melodijska i teksturalna dubina funkcionišu u takvoj sinergiji sa njenim ritmom. Njihovi nastupi pomogli su im da ojačaju svoju vezu sa Solomunovom Diynamic etiketom – svirajući na njihovim međunarodnim zabavama.

Rodriguez Jr.

Dok jedni prate trendove, drugi ih postavljaju. Nagrađivani muzički producent i live izvođač Rodriquez Jr., takođe poznat kao Olivier Mateu, proveo je 20 godina u industriji, sa svojim ogromnim iskustvom u svim žanrovima elektronske muzike što ga čini vizionarem melodičnog housea i techna kakav je danas. U početku, Mateu je stekao ime pod mentorstvom legendarnog Laurenta Garniera, objavljujući muziku na cenjenoj etiketi F-Communications kao polovinu francuske elektro grupe The Youngsters. Nakon toga, postepeno je brusio svoj stil u dinamičan, šareni zvuk ljepote koji se sada redovno može naći na Mobileeu, Anjunadeepu i tražen je na remiksima Stephana Bodzina, Booka Shadea, Eli & Fur, Stevea Buga, Tima Maasa i drugih.

Matador

Kao DJ Awards 2016 Electronic Live Performer, Matador je revolucionarni live izvođač sa sjajnom reputacijom za svestranost, a pritom nikada ne pravi kompromise u pogledu kvaliteta. Producenta rođenog u Dablinu ne zaobilaze ni priznanja, od ponosnog ambasadora NEVE 5088 konzole i miksera PLAYDifferently MODEL1 Richieja Hawtina, njegovog boravka kao ENTER rezidenta na njihovim svjetskim događajima, do njegovog stalnog mjesta u RA-ovoj anketi Live Artist, što mu je donijelo priznanja širom svijeta, kao i ogromnu fan bazu. Još uvijek žedan novih svjetova koje treba osvojiti, Matador, zvani Gavin Lynch, nedavno je preuzeo novu ulogu šefa etikete RUKUS.  Matadorovi eksplozivni nastupi uživo koji oduzimaju dah rezultiraju energičnom i brojnom publikom i jednako ispunjenim rasporedom turneja, uključujući rezervacije u vrhunskim klubovima i festivalima kao što su Awakenings, Tomorrowland, Sonus Croatia, Ultra i Output, DC-10, Space Ibiza, Stereo Montreal.

EdOne

Rođen u Španiji, sa posebnim interesovanjem za muziku od malih nogu, počeo je objavljivati muziku 2013. godine, njegova prva izdavačka kuća bila je VIVa MUSiC epskog Stevea Lawlera, nakon čega je izdao muziku za izdavače poput Defected ili Material. 2014. godine uradio je traku koja je dospjela na vrh top lista i koju je puštalo preko 400 izvođača pod nazivom “Do It”. Nekoliko mjeseci kasnije, EdOne je doživio nesreću, a nakon dugog perioda oporavka ponovo počinje svoju karijeru kao solo umjetnik, nastavlja s izdavanjem muzike za neke od najvažnijih izdavačkih kuća kao što su Innervisions, Bedrock, Stil vor Talent, Defected, MoBlack, Selador, Suara, Endless, a pratilo ga je i dobijanje podrške od umjetnika kao što su Dixon, Ame, Maceo Plex, John Digweed, Oliver Koletzki i mnogi drugi.

Uz ova imena na Garden of Dreams Festivalu će nastupiti i najbolja domaća i regionalna imena elektronske scena, a predvode ih After Affair, Kristijan Molnar, MegaHertz i Torres. Lista imena koja će nastupiti nije finalna, uskoro će biti upotpunjena s najboljim artistima iz svijeta, BiH i regije.

Lokacija

Lokacija na kojoj će se održati Festival je isto tako zvijezda, među lokacijama. Ove godine Festival će se održati na platou ispred Tornja Hum. Kako bi osigurali dodatni prostor za ples organizatori će izgraditi posebne tribine kojima će povećati kapacitet.

Ulaznice

EARLY BIRD ulaznice po cijeni od 49 KM su rasprodate. U prodaji su trenutno festivalske ulaznice po cijeni od 69 KM. Savjetujemo da požurite sa kupovinom ulaznica po ovoj cijeni, jer će nakon objave FULL LINEUP-a cijena FESTIVALSKE ULAZNICE BITI 89 KM. Ulaznice možete kupiti na www.kupikartu.ba i njihovim prodajnim mjestima.

Zabilježite datum, bookirajte godišnji i vidimo se na najboljem početku ljeta ove godine.