Poziv za učešće na treningu medijske pismenosti

Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH, u okviru projekta “Suppressing Hate Speech Through Empowerment of Youth” organizuje treninge za mlade novinare, studente žurnalistike, komunikologije i mlade drugih društvenih nauka.


newspaper 1602143196

Zbog trenutne epidemiološke situacije, trening je ograničen na 20 učesnika sa šireg područja Centralne Bosne, Krajine i Banje Luke. Poseban poziv bit će objavljen za trening u Mostaru (koji će se održati u decembru) i Sarajevu (januar).

Ukoliko ste mladi novinar, student žurnalistike, komunikologije ili drugih društvenih nauka prijavite se. Imat ćete priliku naučiti nešto novo o medijskoj pismenosti, medijskom pravu te istraživačkom novinarstvu. U okviru projekta predviđene su i praktične aktivnosti za učesnike u vidu pisanja istraživačkih tekstova, te učešća na izradi priručnika za medijsku pismenost.

Prijaviti se možete popunjavanjem dokumenta na linku. Trening će se održati u terminu od 5. do 8.11.2020. Troškovi puta, noćenja i boravka u hotelu su pokriveni od strane organizatora. Sve dodatne informacije potražite ovdje.