Poziv za srednjoškolce i studente iz Srebrenice i Podrinja

Otvoren je javni poziv za studente i srednjoškolce iz Srebrenice i Podrinja za učešće u novom projektu Futures MakerSpace.


– MakerSpace će biti mjesto na kojem će mladi srednjoškolci i studenti iz Srebrenice i okoline moći da razvijaju svoje startupe i projekte, kojima će unaprijediti svoju lokalnu zajednicu. Cilj nam je ne samo da obrazujemo mlade ljude, nego da kroz povezivanje sa lokalnom privredom (poljoprivreda, kultura, turizam) napravimo preporod i napredak. Želimo da mladi ljudi vide kako mogu, naoružani tim znanjem, unaprijediti svoju zajednicu. Želimo da Srebrenica postane model opstanka u ekonomskom smislu, da se stvore bolji uvjeti za život, rad i stvaranje, navode organizatori.

Advertisements

– Napravili smo nešto posebno za vas! Od 20. jula ćete imati priliku da sve svoje ideje za projekte i startupe realizujete u našem Futures MakerSpace-u. To će biti prostor koji pomenutog datuma otvaramo u centru Srebrenice i sadržavati će sva potrebna pomagala za razvoj tehničkih rješenja za privredu. Cilj nam je da bude digitalno povezan sa ostatkom BiH i svim našim partnerima širom svijeta, dodaje se u javnom pozivu.

Upoznavanje sa Futures MakerSpace-om ćete imati tokom Futures Academy, jednog od najvažnijih događaja naše Fondacije. Akademija će se održati u perioudu od 19. do 21. jula u Srebrenici. Kroz predavanja, radionice i obilaske lokalnih kompanija dobit ćete uvid u projekte na kojima možete raditi i imati priliku da vidite šta je to što nedostaje ili što može biti unaprijeđeno.

Advertisements

Uslove za prijavu ispunjavate ako:

  • Živite u Srebrenici ili okolini
  • Ste 3. ili 4. razred srednje škole, ili student na fakultetu
  • Stalno tražite nove načine kako da usavršite sebe
  • Imate energiju koja vas tjera da mijenjate stvari 🙂

Prijavite se OVDJE i budite dio jedne nove priče koju ćemo započetki skupa! Više informacija na www.bhfuturesfoundation.org

(STUDOMAT.ba)