Poziv studenticama i studentima za volontiranje

Studentski parlament Univerzitet u Sarajevu u saradnji sa internacionalnom organizacijom BASIS BiH i radionicom za djecu izbjeglica „My Friend“ poziva sve studente da se priduže projektu koji za cilj ima pomaganje migrantima.


Basis je organizacija koja trenutno osigurava čistu i novu odjeću, pristup čistoj vodi i tuširanje, higijenske potrepštine i kurseve jezika za veliki broj migranata u Sarajevu. Na taj način svakodnevno olakšavaju život stotinama ljudi. Radionice za djecu izbjeglice „My Friend“ su dvosatne radionice sa djecom od 2 do 10 godina, koje su koncipirane na način da studenti volonteri djecu izbjeglice uče crtati, pisati, pjevati i općem znanju

Advertisements

Ukoliko si student:

Advertisements
  • Bosanskog, engleskog, njemačkog, španskog ili arapskog jezika
  • Psihologije, pedagogije, prava, žurnalistike, socijalnog rada
  • Medicine, stomatologije, farmacije
  • Ili bilo kojeg fakulteta sa željom da pomogneš drugome, družiš se i da pri tome stekneš iskustvo i praksu koju nisi stekao na fakultetu, pridruži nam se u realizaciji ovog projekta!

Prijaviti se možete putem forme na ovome linku.

– Kroz ovo trenutno također pokušavamo uspostaviti sistem zahvaljujući kojem će svaki volonter kroz volontersku knjižicu imati evidentiran svoj volonterski rad, navode organizatori.

(STUDOMAT.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!