Poziv studenticama i studentima za volontiranje

Studentski parlament Univerzitet u Sarajevu u saradnji sa internacionalnom organizacijom BASIS BiH i radionicom za djecu izbjeglica „My Friend“ poziva sve studente da se priduže projektu koji za cilj ima pomaganje migrantima.


volunteering 1554827060

Basis je organizacija koja trenutno osigurava čistu i novu odjeću, pristup čistoj vodi i tuširanje, higijenske potrepštine i kurseve jezika za veliki broj migranata u Sarajevu. Na taj način svakodnevno olakšavaju život stotinama ljudi. Radionice za djecu izbjeglice „My Friend“ su dvosatne radionice sa djecom od 2 do 10 godina, koje su koncipirane na način da studenti volonteri djecu izbjeglice uče crtati, pisati, pjevati i općem znanju

Ukoliko si student:

  • Bosanskog, engleskog, njemačkog, španskog ili arapskog jezika
  • Psihologije, pedagogije, prava, žurnalistike, socijalnog rada
  • Medicine, stomatologije, farmacije
  • Ili bilo kojeg fakulteta sa željom da pomogneš drugome, družiš se i da pri tome stekneš iskustvo i praksu koju nisi stekao na fakultetu, pridruži nam se u realizaciji ovog projekta!

Prijaviti se možete putem forme na ovome linku.

– Kroz ovo trenutno također pokušavamo uspostaviti sistem zahvaljujući kojem će svaki volonter kroz volontersku knjižicu imati evidentiran svoj volonterski rad, navode organizatori.

(STUDOMAT.ba)