Poziv na sudjelovanje: Regionalni susret studenata psihologije SPIRI 2017 u Rijeci

Udruga studenata psihologije Psirius poziva sve psihologe, buduće psihologe i prijatelje psihologije na treći Regionalni susret studenata psihologije SPIRI 2017 koji će se održati od 4. do 6. svibnja/maja 2017. godine u Rijeci. Tema ovogodišnjeg Susreta je Kriticizam i skepticizam, a dobrodošli su radovi iz svih područja psihologije.


SPIRI 2017

Do sad održana dva kongresa, 2013. i 2015. godine, pobudila su interes i okupila po oko 200 aktivnih i pasivnih sudionika, pozvanih predavača, organizatora i volontera. Susret je spojio studente psihologije, psihologe te studente i stručnjake iz srodnih struka iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Srbije, ali i ostalih europskih zemalja, čime se ostvario cilj da se kroz studentska izlaganja, pozvana predavanja, radionice, tribine i okrugle stolove potakne razmjena znanja, iskustva i prijateljstva među studentima.

– Predstojeći SPIRI 2017 je treći po redu te se saziva s još jednim dodatnim ciljem i misijom, a to je promicanje konstruktivne kritičnosti i znanstvenog skepticizma u psihologiji. Bilo da se radi o kritičnosti o samim postulatima psihologije ili kritičnosti iz perspektive psihologije prema drugim domenama znanosti i ljudskog djelovanja, imamo znanstvenu odgovornost promišljati, propitkivati, testirati hipoteze, težiti boljim i znanstvenijim metodama, pristupima, objašnjenjima i teorijama. Stoga nam je cilj okupiti studente psihologije i srodnih područja i potaknuti diskusiju o kritičnosti i skepticizmu kroz studentska izlaganja, pozvana predavanja, radionice, tribine i okrugle stolove. Predlažu se teme s područja kritičkog mišljenja kao istraživačkog interesa, ali i bilo kojeg područja psihologije sagledane s kritičkog stajališta bilo prema samim konstruktima, metodologiji ili drugome, navode iz Organizacijskog odbora SPIRI 2017.

Prijave na SPIRI 2017 otvarene su od 6.2.2017, a traju do 1.4.2017. godine. Zato pripremite svoja istraživanja i pregledne radove, prijavite se kao aktivni sudionici i predstavite nam što vas u psihologiji potiče na razmišljanje. Također, kao pasivni sudionici sudjelujte u zanimljivim predavanjima, tribinama i radionicama. Osim „školskog“ programa na SPIRI-ju vas očekuje pregršt druženja i zabave, team- buildinga, fine hrane i pića, gostoprimstvo grada Rijeke i Filozofskog fakulteta u Rijeci te nova poznanstva i prijateljstva!

Prijaviti se možete na linku: https://goo.gl/forms/twQg5IZXsc8822q82

Za više informacija pozivamo vas da posjetite mrežne stranice Susreta  www.ffri.hr/spiri pratite SPIRI na Facebooku i Instagramu ili pišite na: spiri.info@gmail.com.

“U svakom slučaju, poput našeg Skeptusa, nabodljajte se kritičkom mišlju i dođite na 3. SPIRI!”

 

(STUDOMAT.ba)