Peta konferencija “Vaša(r) ideja” u Sarajevu

Peta konferencija Vaša(r) ideja održat će se danas, 27. marta 2014. godine u 19:00h, u Sarajevskom ratnom teatru (SARTR).


vasa r ideja cover

Peta konferencija Vaša(r) ideja održat će se danas, 27. marta 2014. godine u 19:00h, u Sarajevskom ratnom teatru (SARTR).

Advertisements

Peta po redu konferencija u organizaciji Udruženja za kreativno učenje – PLUS i ovoga puta nudi zanimljiv sadržaj: tri predavača koji će u dvadesetominutnim predavanjima iznijeti svoje inovativne ideje i/ili podijeliti sa publikom svoja iskustva nakon čega slijede razgovori.

Okupljeni oko jedinstvenog cilja – pokrenuti mlade, kao i one nešto starije, da djeluju odgovornije prema sebi i okolini, ali i pokušati kreirati pozitivne uzore mladima, sa novinarima i sarajevskom publikom će se na petom Vaša(r)u  ideja u SARTR-u družiti:

  1. Selma Spahić, redateljica; tema: “Dvadeset minuta režije”;
  2. Bakir Kalajdžisalihović, nalmađi bh. pilot; tema: “Nebo nije granica”;
  3. prof.dr. Mirjana Mavrak, psiholog – pedagog; tema: “Odgovor i odgovornost – izbori naši svagdanji”.

Šta je Vaša(r) ideja?

Namijenjen prvenstveno mladima a kreiran u vidu niza konferencija javnog govorništva, Vaša(r) ideja je jedinstven na ovim prostorima i predstavlja svojevrsnu kuću znanja koja svojim kvalitetom i kontinuitetom postaje izvor inspirativnih i inovativnih informacija iz različitih oblasti ljudskog djelovanja.

Teme iz  nauke, umjetnosti, književnosti, obrazovanja, poduzetništva i sl. su dio plana kojim želimo povesti mladež u svijet u kojem je sve moguće kada imate ideju. No, prvenstveno pokazati im da su snaga ideje, upornost i istrajnost pokretači i realizatori svih naših životnih projekata.

Advertisements

Ovaj projekt je, zapravo, zamišljen kao svojevrsna nadopuna formalnom obrazovanju koje je nerijetko suhoparno i teže prati nove trendove u svim segmentima ljudskog života. Potreba za dodatnim obrazovanjem postoji uvijek, stoga samo treba(mo) iznaći načina kako da to obrazovanje učinimo interesantnim a time i prihvatljivijim.

Iskustva sa prethodne četiri konferencije ukazuju da je interes i gledalaca, ali i predavača veliki, stoga je za očekivati da će i ovoga puta sala Sarajevskog teatra SARTR biti u potpunosti popunjena.

Ulaz je besplatan, a rezervacije se mogu slati na: udruzenje.plus@yahoo.com

Pojekt Vašar ideja se realizira u saradnji sa Sarajeskim ratnim teatrom – SARTR i Mrežom vijeća učenika Kantona Sarajevo a pod pokroviteljstvom Ministarstva za nauku, obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo.

Više o projektu, kao i snimljena predavanja sa prethodnih konferencija možete pogledati na: www.udruzenjeplus.ba

(STUDOMAT.ba)