Poziv na Free Market Road Show 2013 u Sarajevu

U Sarajevu se ponedjeljak, 27. maja održava Free Market Road Show u organizaciji Austrijskog ekonomskog centra, Hayek Instituta i Univerziteta SSST. Domaći organizatori su libertarijansko udruženje "Multi" Tuzla i Centar za slobodno tržište Sarajevo.


FMRS 2013b

U Sarajevu se ponedjeljak, 27. maja održava Free Market Road Show u organizaciji Austrijskog ekonomskog centra, Hayek Instituta i Univerziteta SSST. Domaći organizatori su libertarijansko udruženje “Multi” Tuzla i Centar za slobodno tržište Sarajevo.

Poziv na Free Market Road Show 2013 u Sarajevu
Poziv na Free Market Road Show 2013 u Sarajevu

Konferencija će se održati u amfiteatru Univerziteta Sarajevo School of Science and Technology (SSST), sa početkom u 11 sati.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

U sklopu konferencije planirano je održavanje tri panela na kojima će biti govora o budućnosti EU, regulaciji ekonomije i sudbini države blagostanja.

Uvodne riječi uputit će njegova ekselencija austrijski ambasador u BiH dr. Donatus Köck i rektor Univerziteta SSST dr. Ejup Ganić. Neki od govornika na ovogodišnjem FMRS-u su: Gordon Kerr, osnivač Cobden Partners, John Charalambakis iz Black Summit Financial Group Inc., Ben Powell, direktor Free Market Instituta na Texas Tech Univerzitetu, John Chisholm iz John Chisholm Ventures, Edward Stringham, profesor na Fayetteville Univerzitetu. Predavanja će držati i domaći profesori ekonomije.

Konferencija se održava na engleskom jeziku, a za više informacija, posjetite www.austriancenter.com/fmrs2013/cities/sarajevo, gdje ćete pronaći i program konferencije.

Pozivaju se svi zainteresovani da prisustvuju ovogodišnjem Free Market Road Show u Sarajevu.

(STUDOMAT.ba)