Poziv mostarskim studentima za učešće na “Omladinskom Forumu: dijalogom do razumijevanja”

Omladinski Forum: dijalogom do razumijevanja - nastao kao ideja dvojice studenata iz Mostara, Marka Vrljića i Nikole Vučića - održat će se od 14. do 16. marta/ožujka 2015. godine u kongresnoj sali hotela Bristol u Mostaru.


“Omladinski Forum: dijalogom do razumijevanja” – nastao kao ideja dvojice studenata iz Mostara, Marka Vrljića i Nikole Vučića – održat će se od 14. do 16. marta/ožujka 2015. godine u kongresnoj sali hotela Bristol u Mostaru.

Omladinski Forum povazuje trideset mostarskih studentica i studenata Univerziteta Džemal Bijedić i Sveučilišta u Mostaru koji će tijekom tri dana održavanja Foruma imati priliku slušati predavanja uglednih intelektualki i intelektualaca iz BiH i Hrvatske te na njima aktivno sudjelovati. Tematski okviri predavanja koja su raspoređena kroz tri dana su:

  • Jezik i nacionalizam: jezik kao izgovor za segregaciju u obrazovanju;
  • Sloboda mišljenja i govora (danas);
  • Ljudska prava: stazama jednakosti i slobode;
  • Religija i sukobi: između vjere i politike.

Cilj Omladinskog Foruma je edukacija mladih ljudi, studentica i studenata koji studiraju na fakultetima gore spomenutog Univerziteta i Sveučilišta, o temama koje se prešućuju i zanemaruju kroz institucionalno obrazovanje, ili se pak o njima nedovoljno govori u obrazovnom sistemu Bosne i Hercegovine uopće.

Pozivaju se sve zainteresirane studentice i studente za sudjelovanjem u Omladinskom  Forumu da svoja kratka motivacijska pisma (s odgovorom na pitanje: Zašto želite sudjelovati u “Omladinskom Forumu: dijalogom do razumijevanja”?) pošalju na adresu e-pošte omladinski.forum@gmail.com najkasnije do 8. marta/ožujka 2015. godine. Odabrane studentice i studenti bit će obaviješteni o detaljima i programu Foruma do 11. marta/ožujka 2015. godine. Sve dodatne informacije možete dobiti na isti e-mail.

“Omladinski Forum: dijalogom do razumijevanja” će za sudionike Foruma osigurati hranu i osvježenje. Ovaj događaj organizirat će se zahvaljujući financijskoj potporom Omladinske Fondacije Schüler Helfen Leben, navodi se na kraju saopštenja Organizatora Omladinskog Foruma.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X