Poziv mostarskim studentima za učešće na “Omladinskom Forumu: dijalogom do razumijevanja”

Omladinski Forum: dijalogom do razumijevanja - nastao kao ideja dvojice studenata iz Mostara, Marka Vrljića i Nikole Vučića - održat će se od 14. do 16. marta/ožujka 2015. godine u kongresnoj sali hotela Bristol u Mostaru.


schuler helfen leben sarajevo cover

“Omladinski Forum: dijalogom do razumijevanja” – nastao kao ideja dvojice studenata iz Mostara, Marka Vrljića i Nikole Vučića – održat će se od 14. do 16. marta/ožujka 2015. godine u kongresnoj sali hotela Bristol u Mostaru.

Omladinski Forum povazuje trideset mostarskih studentica i studenata Univerziteta Džemal Bijedić i Sveučilišta u Mostaru koji će tijekom tri dana održavanja Foruma imati priliku slušati predavanja uglednih intelektualki i intelektualaca iz BiH i Hrvatske te na njima aktivno sudjelovati. Tematski okviri predavanja koja su raspoređena kroz tri dana su:

  • Jezik i nacionalizam: jezik kao izgovor za segregaciju u obrazovanju;
  • Sloboda mišljenja i govora (danas);
  • Ljudska prava: stazama jednakosti i slobode;
  • Religija i sukobi: između vjere i politike.

Cilj Omladinskog Foruma je edukacija mladih ljudi, studentica i studenata koji studiraju na fakultetima gore spomenutog Univerziteta i Sveučilišta, o temama koje se prešućuju i zanemaruju kroz institucionalno obrazovanje, ili se pak o njima nedovoljno govori u obrazovnom sistemu Bosne i Hercegovine uopće.

Pozivaju se sve zainteresirane studentice i studente za sudjelovanjem u Omladinskom  Forumu da svoja kratka motivacijska pisma (s odgovorom na pitanje: Zašto želite sudjelovati u “Omladinskom Forumu: dijalogom do razumijevanja”?) pošalju na adresu e-pošte omladinski.forum@gmail.com najkasnije do 8. marta/ožujka 2015. godine. Odabrane studentice i studenti bit će obaviješteni o detaljima i programu Foruma do 11. marta/ožujka 2015. godine. Sve dodatne informacije možete dobiti na isti e-mail.

“Omladinski Forum: dijalogom do razumijevanja” će za sudionike Foruma osigurati hranu i osvježenje. Ovaj događaj organizirat će se zahvaljujući financijskoj potporom Omladinske Fondacije Schüler Helfen Leben, navodi se na kraju saopštenja Organizatora Omladinskog Foruma.

(STUDOMAT.ba)