Potpisan Sporazum o međusobnoj saradnji i osnovano Udruženje privatnih visokoškolskih ustanova RS

Predstavnici privatnih visokoškolskih ustanova iz RS potpisali su u četvrtak, 25.02.2016. godine, u Banjaluci Sporazum o akademskoj, naučnoj i poslovno-tehničkoj saradnji, kojim se osniva Udruženje privatnih visokoškolskih ustanova RS.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Udruženje će djelovati prema nadležnim organima sa ciljem promovisanja univerzalnih akademskih vrijednosti, zaštite zajedničkih interesa, te zakonom garantovane ravnopravnosti i jednakog tretmana visokoškolskih ustanova u RS.

Advertisements

Prioritet potpisnika biće unapređenje kvaliteta obrazovnog procesa radi obezbjeđenja obrazovanje studenata u skladu sa zahtjevima novih tehnologija i evropskih standarda, navedeno je u Sporazumu.

Advertisements

Specifični ciljevi ovog sporazuma odnose se na sprečavanje realizacije odredaba Prijedloga strategije razvoja obrazovanja RS za period 2016-2021. godine koji se odnose na zabranu izvođenja studijskih programa za medicinska, pravna i pedagoška zanimanja na privatnim visokoškolskim ustanovama.

Rektor Univerziteta za poslovne studije Banjaluka Radovan Klincov rekao je da će sljedeći korak biti stvaranje unije studenata privatnih visokoškolskih ustanova. Za predsjedavajućeg Udruženja izabran je rektor Nezavisnog univerziteta Žarko Pavić.

(Nezavisne.com)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!