Postala viralna na TikToku: Iskreno opisala svoj život bez majke i upisala Harvard

Izgubila je majku kada je imala samo 12 godina. Iskoristila je to iskustvo da napiše svoj esej za upis na fakultet, koji je postao popularan na TikToku zbog njenih iskrenih riječi. To ju je također dovelo na upis fakulteta iz snova - Univerzitet Harvard.


7b487dea 8603 441c b93e 32a74aa493cb Abigail Mack
Foto: Enterprise News

Abigail Mack, buduća brucošica Harvarda je pisala o izazovima s kojima se suočila odrastajući s jednim roditeljem i živeći u svijetu izgrađenom za porodicu sa dva roditelja.

Mrzim slovo ‘I’

Mrzim slovo ‘I’, započinje svoj esej sa ovom rečenicom.

Od 164.777 riječi sa ‘I’, borim se samo s jednom. Osuditi jedno slovo zbog njegove upotrebe na 0,0006 posto vremena zvuči statistički apsurdno, ali taj jedan slučaj promijenio mi je 100% života. Nekada sam imala dva roditelja, ali sada imam jednog, a ‘I’ u riječi roditelji ne ide nigdje. ‘I’ me prati. Ne može proći ni jedan dan a da me na to ne podsjeti. Dok moji prijatelji izlaze na večeru sa roditeljima, ja jedem sama s roditeljem. Dok pišem ovaj esej, ispod riječi ‘roditelj’ nalazi se plava linija koja mi govori da provjerim svoju gramatiku; čak i Grammarly pretpostavlja da bih trebao imati roditelje, ali rak ne ‘ne slušam prijedloge za uređivanje’. 

Abigail je pročitala uvod u svoj esej u videu TikTok -a 3. maja. Početni video je pregledan 17 miliona puta. “Lajkano” je 4,7 miliona puta.

@a_vmack

The Common App Essay that got me into Harvard #harvard #ShadowAndBone #SkipTheRinse #college #loss #singleparent #fyp

♬ original sound – Abigail Mack

Razumijem zašto si upala na Harvard, napisao je jedan komentator njenog TikToka. –WOW, napisao je drugi korisnik.

Podijelila je ostatak eseja u četverodijelnoj video seriji

Ova 18-godišnjakinja rekla je da je pokušala napustiti sporno slovo “i”, jer svijet nije htio. Kako je nadodala, pokušala je ostati zauzeta jer ne možeš večerati sa svojim ‘roditeljem’ (hvala još jednom Grammarly), ako si previše zauzet za porodičnu večeru.

Mack je ispunila svo svoje slobodno vrijeme i rekla je da je poznata kao “zaposleno dijete”. Igrala je odbojku, išla na časove plesa, sudjelovala u pozorištu i bavila se drugim aktivnostima nakon škole. Kako nadodaje, određene su joj se teme stalno ponavljale u životu – akademske, pozorište i političke, stoga je ona pronašla taj novi životni ritam i prihvatila ga.

Mack je također primljena na druge prestižne fakultete, uključujući Dartmouth College, Georgetown University i University of Notre Dame.

Njezin viralni video zapis TikTok sada je privukao nacionalnu pozornost, a popularna BuzzFeed priča o njezinu eseju od četvrtka ujutro dosegla je više od 725.000 pregleda.

Unatoč svim preprekama, Abigail je postigla nevjerojatan uspjeh u srednjoj školi Cardinal Spellman i izvan nje, na pozornici u Bostonskom pozorištu, pa čak i u kampanji za ponovni izbor za senatora Eda Markeyja, poručili su iz njezine škole. – Ona se i dalje ističe u sportu i akademskim krugovima ovdje u Spellmanu, stekla je titulu valedictoriana (izvrsnost) za 2021 generaciju. Njezin nedavni uspjeh i prihvaćanje na Harvard ne iznenađuje prijatelje, obitelj i mentore iz Cardinal Spellmana!, poručili su ponosno, a njihove riječi prenosi Enterprisenews.com

Njen otac Jonathan i dalje radi i vodi studio plesa koji je otvorila njena majka Julie nekoliko mjeseci prije svoje smrti u 39-oj godini života. Njena majka se borila s rakom od njene 14 godine.

Mack najesen kreće na Harvard na kojemu će, najvjerojatnije, upisati studij međunarodne politike.