Posljednji poziv putnicima: Garden of Dreams presents Bosnia and Herzegovina večeras na Međunarodnom aerodromu Sarajevo!

Pripremite pasoše i najudobniju odjeću za putovanje i ples jer večeras letimo na destinaciju po vašoj želji. Šesto izdanje projekta “Garden of Dreams presents BiH” vodi vas na potpuno drugačije virtuelno putovanje još jednom iz udobnosti vašeg doma i to na mjesto koje smo najmanje posjećivali proteklih godinu dana - Međunarodni aerodrom Sarajevo. Na ovo putovanje vodi nas omiljeni beogradski DJ Kristijan Molnar, te naš najpriznatiji DJ dvojac After Affair.


Garden of Dreams 12

Vrijedno smo radili da bismo vam uljepšali proljeće 2021. godine za koju vjerujemo da će biti prekretnica u bolje sutra, a najbolje mjesto za pogled u budućnost je upravo sarajevski aerodrom, veličinom skroman, ali srcem ogroman, kao i sam grad, ima herojsku i interesantnu historiju. Priča počinje davno, prije gotovo stotinu godina, tačnije 1930. godine kada su prvi civilni letovi na liniji Beograd – Sarajevo – Podgorica započeli. Izgradnja aerodroma na njegovoj današnjoj lokaciji započela je 1966. godine, a tri godine kasnije Međunarodni aerodrom Sarajevo je zvanično otvoren. Najveća ekspanzija aerodroma dešava se u vrijeme priprema za Zimske olimpijske igre 1984. godine, jednog od najvećih međunarodnih događaja u historiji Sarajeva.

U iščekivanju novog dešavanja koje će oživjeti grad, krov sarajevskog aerodroma poslužiće nam kao plesni podij, a na ples ste pozvani svi!

Ono što ovo izdanje GoD čini drugačijim jeste mini film, tokom kojeg ćete imati osjećaj da svakog trenutka sjedate na avion i polijećete.

Garden of Dreams 13

Live stream će biti prikazan u mnogim klubovima širom Bosne i Hercegovine, tako da će uz poštivanje svih epidemioloških mjera mnogi bosanci i hercegovci imati priliku uz društvo uživati u audio-vizuelnoj poslastici koja stiže u najizazovnijoj godini dana do sada.

– Po prvi put do sada livestream će biti emitovan u klubovima širom Bosne i Hercegovine, a svi gledatelji će imati priliku uživati u predivnim kadrovima aerodroma tokom zalaska sunca. Uz probrane note iz bašte snova nudimo vam let na mjesto po vašoj želji, na vama je da okupite ekipu, pripremite  omiljeno piće i uživate, a mi vas željno iščekujemo u komentarima sa prvim reakcijama, dodaje PR Garden of Dreams, Darko Pandurević.

Premijerno prikazivanje livestreama je zakazano za večeras u 20h na zvaničnoj Facebook stranici, te u 21h, kada druženje selimo na YouTube kanal Garden of Dreams.  Više detalja možete pronaći na zvaničnom Facebook eventu Jägermeister presents Garden of Dreams at Sarajevo International Airport.

Video produkciju ovog jedinstvenog projekta potpisuje Komitet.