Ponos BiH: Mlada dr. Emina dobitnica prestižne nagrade “European Award in Medicine“

Nagrada će joj biti dodjeljena na svečanoj ceremoniji u Parizu.


emina

Komisija za priznanja Evropske Unije u saradnji sa Organizacionom jedinicom za Istraživački razvoj i naučna dostignuća, odlučila je da je dobitnik prestižnog priznanja “European Award in Medicine“ 2023. doktorica medicinskih nauka Emina Dervišević iz Bosne i Hercegovine.

Nagrada će, uz direktan televizijski prijenos, biti dodjeljena na svečanoj ceremoniji u Parizu 30. novembra 2023. godine.

– Ponosna sam što je moj marljiv rad i trud prepoznat i to upravo tamo gdje treba. Vidi ko treba, i čuje ko treba, a 30.11. će svi i da vide i da čuju, jer u čuvenom hotelu Ritz, gdje su se kroz historiju magične stvari dešavale, glasno će da odjekuje da Evropska nagrada u medicini za 2023. godinu ide za Bosnu i Hercegovinu, zasluženo u ruke mladosti, ideji, metodologiji, naučnoj borbi, upornosti i neodustajanju. Hvala Bogu, mojoj porodici, mom timu i mojim prijateljima na svemu! Trebalo je sve to sa mnom proći, a nije im bilo lahko. Vodim se uvijek samo time “tvoje je ono samo što daš” i srce hoće da pukne od rezultata koji su postignuti, kazala je dr. Dervišević za portal Startbih.ba.

Podsjećamo, dr Emina Dervišević nedavno je dobila nagradu „Young achiever Award“ – „Mlade naučnice za 2022. godinu“, koju dodjeljuje Međunarodni istraživački i razvojni centar za publikacije (IRDCP).