Pokrenut program stipendiranja nadarenih učenika Prve bošnjačke gimnazije

U petak, 30. septembra 2022. godine povodom Dana škole Udruženje Alumni Prve bošnjačke gimnazije Sarajevo je organizovalo jesenje druženje alumnista na kojem je prezentovana nova web stranica Udruženja.


Pokrenut program stipendiranja nadarenih ucenika Prve bosnjacke gimnazije

– Jedan od naših osnovnih ciljeva je okupljanje i povezivanje učenika naše gimnazije, a online platforma na kojoj smo dugo radili je danas konačno tu i olakšava povezivanja svih generacija, kazao je Edin Hadžihafizbegović, predsjednik Udruženja koji je pozvao sve alumniste da posjete web stranicu alumnipbg.ba i službeno postanu dijelom Udruženja.

Udruženje želi podržati i potaknuti izvrsnost, te pomoći sadašnje i bivše učenike Prve bošnjačke gimnazije Sarajevo na putu sticanja znanja i obrazovanja.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– Nastojat ćemo identifikovati pojedince koji svojim radom aktivno pomažu zajednicu i društvo, a posebno ćemo vrednovati postignute uspjehe u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, kao i angažiranost aplikanata u društvenokorisnim aktivnostima tokom školovanja, dodala je Lamija Balta, potpredsjednica Udruženja čime je ozvaničeno pokretanje programa stipendiranja nadarenih učenika Prve bošnjačke gimnazije.

Pokrenut program stipendiranja nadarenih ucenika Prve bosnjacke gimnazije 3

Raspisivanje Konkursa i dodjela stipendija će se vršiti u skladu sa raspoloživim sredstvima za stipendiranje, a iz Udruženja su pozvali alumniste, ali i druge da finansijski podrže program stipendiranja, u duhu slogana Prve bošnjačke gimnazije: „Natječite se u dobru“.

Druženje su alumnisti iskoristili da se podsjete na školske klupe i nade provedene u Gimnaziji kroz grupni kviz, a pobjednici su dobili simbolične poklone sa logom Udruženja.

Iza organizacije cijelog događaja stoji organizacijski tim vrijednih djevojaka u kojem su bile Naida Hadžić, Amina Musić, Iman Korić i Lamija Kadić. Posebne trenutke kamerom je zabilježila Esma Suljević, a Zehra Fadilpašić prenijela atmosferu na naš Instagram profil. Prisutnima su se pored Hadžihafizbegovića, Balte i Selimovića obratili i direktorica Gimnazije Emela Mehmedspahić, kao i Arman Mulić.