Pojedini studenti Ekonomskog fakulteta u Sarajevu šokirali neznanjem o parnim i neparnim brojevima

Studenti Ekonomskog fakulteta u Sarajevu danas su imali prvi parcijalni ispit iz predmeta računovodstvo. No, to uopće ne bi interesantno da obavijest o ispitu nije pokazala da neki od njih ne znaju kako se računaju parni i neparni brojevi, piše Klix.ba.


paran neparan

Naime, studenti su na e-mail dobili obavijest da će se ispit održati danas, na platformi nastava.efsa.unsa.ba u dvije grupe. Tako su studenti s parnim brojem indeksa informisani polažu u 11 sati, dok će oni s neparnim brojem polagati u 11:30.

Navedeno je da se studenti strogo moraju pridržavati rasporeda, a neki od njih su tražili pojašnjenje kako se izračunava paran i neparan broj.

– Nakon iznenađujuće velikog broja upita studenata (čak i Vijeća studenata) kako se izračunava paran i neparan broj, slijedi detaljno uputstvo. Broj je paran ako je djeljiv brojem 2 bez ostatka (odnosno završava cifrom 0, 2, 4, 6 ili 8). Broj ne neparan ako nakon dijeljenja brojem 2 ima ostatak (odnosno završava cifrom 1, 3, 5, 7 ili 9), stoji u odgovoru koji su dobili.

Nije trebalo dugo vremena da prepiska između studenata i profesora ili asistenta koji je poslao obavijest postane viralna na društvenim mrežama.