Počinje novo Microsoft Imagine Cup takmičenje

Imagine Cup 2014 završen je prije nešto više od mjesec dana, svi znamo za odličan rezultat našeg tima Chemicalium, a već je došlo vrijeme da se počne razmišljati i Imagine Cup 2015 takmičenju. Ako ste student i volite informatičke izazove, ovo je jedinstvena prilika da unaprijedite svoju karijeru.


microsoft imagine cup 2015

Imagine Cup 2014 završen je prije nešto više od mjesec dana, svi već znamo za odličan rezultat našeg tima Chemicalium, sastavljenog od studenata sa Fakulteta informacijskih tehnologija (Amra Buljubašić, Ema Begulić, Hamza Sabljaković i Samir Šupčić), a već je došlo vrijeme da se počne razmišljati i Imagine Cup 2015 takmičenju.

Ako ste student i volite informatičke izazove, ovo je jedinstvena prilika da unaprijedite svoju karijeru.

Na Imagine Cup blogu već su objavljene kategorije i promjene u takmičenju. Glavne kategorije su: Games Competition, Innovation Competition i World Citizenship Competition, a svaka kategorija ima i četiri potkategorije: Pitch Video Challenge, Project Blueprint Challenge, User Experience Challenge, te glavno takmičenje. Nije potrebno učestvovati u svim potkategorijama, ali to olakšava pripremu za glavno takmičenje.

Ako ste student i upoznati ste sa Microsoft kategorijama, ovo nemojte propustiti!

(info.ba)