Počela nova akademska godina na Univerzitetu u Zenici

Rektor je naglasio da će ove godine posvetiti puno više pažnje da studente zeničkog Univerziteta animiraju kroz takmičenja u nauci, istraživanju, kao i kroz sportska takmičenja.


studenti unze
Foto: Zenicainfo.ba

Povodom početka nove akademske godine u kampusu zeničkog Univerziteta jučer je upriličen svečani prijem za sve brucoše u Zenici.

 – Ovo je prvi put da organizujemo brucoški sat za sve njih na jednom mjestu i lijepa je to prilika da im poželimo dobrodošlicu, te sretan i uspješan rad u njihovom studiranju, ali i da se malo bolje upoznamo, kaže profesor doktor Jusuf Duraković, rektor Univerziteta u Zenici, navodeći da su ove akademske godine upisali oko 650 studenata, što je nešto više nego lani, a da je i ovaj put najveći interes iskazan za upis na program Opšta medicina na Medicinskom fakultetu i na Softversko inženjerstvo na Politehničkom fakultetu, piše Zenicainfo.ba.

Ovom prilikom rektor Duraković naglasio je da će ove godine posvetiti puno više pažnje da studente zeničkog Univerziteta animiraju kroz takmičenja u nauci, istraživanju, kao i kroz sportska tamničenja, a da očekuju da će nove studijske programe, poput Elektrotehnike, otvoriti iduće akademske godine.

 – Što se tiče naših aktivnosti, mi smo za ovu akademsku godinu pripremili brojne aktivnosti, koje se tiču i brucoša, a osim toga ponovno ćemo pokrenuti i tražiti realizaciju naše inicijative za stipendiranje studenata ovog Univerziteta od strane Grada, a tražićemo i povećanje kantonalnih boračkih stipendija, a pripremili smo i realizaciju drugih projekata i aktivnosti, navodi Faris Preljević, predsjednik Unije studenata zeničkog Univerziteta. (V. J.)