Pobjednica 5. emisije treće sezone SBF Start-up Challenge Lejla Reizbegović: Lorica će proizvoditi dizajnirane medicinske uniforme od antimikrobnih materijala

Ljubav prema modi i dizajnu doktorica dentalne medicine iz Hadžića Lejla Reizbegović pretvorila je u biznis. Naime, ova 25-godišnjakinja je svoju ideju za proizvodnju brenda medicinske odjeće Lorica predstavila na televiziji Hayat u posljednjoj emisiji 3. sezone takmičenja Sarajevo Business Forum Start-up Challenge i odnijela ubjedljivu pobjedu. Stručni žiri je njenu ideju da proizvodi medicinske uniforme od antimikrobnih materijala, koji sprječavaju rast i razvoj bakterija na radnoj odjeći, ocijenio najvišim ocjenama.


bbi lorica 5

– Od malena gajim veliku ljubav prema likovnoj umjetnosti. Tokom studija stomatologije bila sam u prilici da stalno nosim medicinske uniforme i prepoznala nedostatak posvećenosti dizajnu u ovoj branši i tako je nastala ideja da dizajniram inovativne, moderne i prepoznatljive uniforme, kaže Lejla, koja će nagradni finansijski fond BBI banke iskoristiti za razvijanje novih proizvoda i registraciju firme.

– Pobjeda na ovom takmičenju mi je dala vjetar u leđa kako u finansijskom smislu tako i u smislu podrške i priznanja od značajnih ljudi iz svijeta biznisa. Kompletan nagradni fond SBF takmičenja daje veliku podršku počevši od finansija, pa do logističke podrške, promocije i oglašavanja, te mentorstva. Svim mladim ljudima bih preporučila da iskoriste ovu priliku i predstave svoje ideje, govori Lejla.

Lorica je peti pobjednik, čime je završena treća sezona takmičenja mladih u poslovnim idejama koje je Bosna Bank International pokrenula u saradnji sa televizijom Hayat i partnerima. Svi pobjednici imat će priliku da svoje ideje predstave i na 11. Sarajevo Business Forumu.

Za ovu, treću sezonu, za pobjednike takmičenja nagradni fond iznosio je više od 200 hiljada KM. Nagrade i podršku su obezbijedili: BBI banka, TV Hayat, Bamcard, Fondacija Mozaik, RSG Media Group, Uni-Expert, Klix.ba, Akta.ba, Business Magazine, Poslovne novine, STUDOMAT.ba, projekat Dijaspora za razvoj (D4D), a podršku projektu i učesnicima dali su i Fondacija 787, Fondacija Impakt i Konrad Adenauer Stiftung.