PFK: Održana simulacija glavnog pretresa u krivičnom postupku

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku, u okviru Pravne klinike iz krivičnog procesnog prava, pod nadzorom prof. dr Osmana Jašarevića i više asistentice Ene Kazić, dana 12.05.2015. godine, sa redovnim studentima III godine, održana je simulacija glavnog pretresa u krivičnom postupku.


U toku semestra studenti su dobili hipotetički slučaj temeljem kojeg su sastavljali pravne akte iz krivične oblasti (prijavu krivičnog djela, optužnicu, sporazum o priznanju krivnje, presudu), a kao rezultat njihovog stečenog znanja iz predmeta Krivično procesno pravo, upriličena je i simulacija suđenja.

Pored toga što će studentima kvalitetno pružiti teoretsko znanje iz predmeta, vizija Pravnog fakulteta je da studentima  pruži i praktična znanja i iskustva iz materije koju teoretski savladaju. Na taj način će studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku, po završetku svog studija biti u cjelosti spremni da se pokažu kao dobri pravnici koji imaju iskustva u sastavljanju pravnih akata i koji su osposobljeni za  kvalitetno izvršavanje obaveza svog radnog mjesta, navodi se na zvaničnoj stranici Fakulteta.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X