Pet savjeta uz koje ćeš naučiti kako da voliš sebe

Kao što dobra hrana hrani tijelo, um hraniš pozitivnim mislima.


Having fun on a gym
Ilustracija: Envato

Oslobodi se bijesa i ljutnje

Ako trebaš vrištati, vrišti. Bijes i ljutnju možeš osloboditi i razgovorom s osobom na koju se ljutiš. Često pisanje dnevnika, misli i emocija, takođe može pomoći u oslobađanju bijesa. Takođe, možeš napisati pismo osobi koja te je povrijedila. Nakon toga, pocepaj ili spali pismo. Ne šalji je osobi. Razgovaraj s tom osobom samo kad se smiriš i možeš konstruktivno izraziti svoja osjećanja.

Oprosti sebi i drugima

Opraštanje ti može pomoći da se oslobodiš tereta i da ti bude lakše. Takođe, pomaže u razvijanju novih načina razmišljanja. Kada oprostiš, očistiš energetske blokove u tijelu, pomažući da se fokusiraš na sadašnjost, na svoj potencijal, ciljeve i na produktivne zadatke. Opraštanje je duži proces, ali veoma oslobađajući, piše ultra.ba.

Shvati da ne možeš sve kontrolisati

Iako je preuzimanje odgovornosti za tvoj život presudno, češće ga ljudi brkaju s kontrolom. Kontroliši samo ono što možeš u svom životu, da budeš bolja osoba, da rasteš i razvijaš se. Imaj vjere u sebe. Prepusti se životu, ne možeš baš sve situacije u životu kontrolisati. Kontrola nam ne daje osjećaj moći, već nam stvara stres i anskioznost.

Budi zahvalna osoba

Vodi dnevnik zahvalnosti i ne zaboravi popisati sve ljude, iskustva, događaje, misli, emocije i sve stvari na kojima si zahvalan/zahvalna. Praktikovanje zahvalnosti veoma je važno! Sigurno postoje stvari na kojima se možeš zahvaliti jednom dnevno.

Misli pozitivno

Kao što dobra hrana hrani tijelo, um hraniš pozitivnim mislima. Moćne pozitivne misli mogu značajno povećati nivo tvog samopouzdanja i bolje se pripremiti za izazove koji predstoje.