Pet filmova koje morate pogledati u karanteni

Kako smo ovih dana pretrpani istim informacijama, a dani u karanteni izgledaju duži nego što to zaista jesu, predlažemo da se udobno smjestite i svoju maštu premjesite na pet različitih životnih priča uz filmove koje predlažemo.


movie time 1586423804

Zemlja se nalazi u vremenu u kom se svi nadamo nekom čudu koje će nas izvući, stoga prvi film koji predlažemo je

1. Wonder (2017.)

Wonder je emotivna priča o dječaku neuobičajenog izgleda, koja nas može, gledajući život kroz dječje oči naučiti ili nas podsjetiti na neke bitne vrijednosti.

Film je baziran na životu mališana kroz poteškoće koje mu priređuje društvo. Pokazuje snagu porodice i ljubavi, moć riječi i veličinu prijateljstva. Kroz simpatično prikazan lik dječaka  prisjetite se svojih osnovnoškolskih dana.

wonder 1

2. The Notebook (2004.)

Ako spadate među one koji do sada nisu pogledali ovaj film, obavezno odvojite neko vrijeme i uživajte u romantičnoj priči koja će vas vratiti u potpuno drugu dimenziju ljubavi i požrtvovanja.

The Notebook prati živote dvoje mladih ljudi iz različitih društvenih klasa i različitih standarda, koji upadaju u ljubavnu priču punu prepreka. No, pitanje je da li je njihova ljubav dovoljna jaka da sve to prebrodi? Film čiji kraj vas neće ostaviti ravnodušnim.

notebook 1

3. Panic Room (2002.)

Ukoliko ste ljubitelji napetosti i volite biti na rubu živaca tokom cijelog filma, Panic Room je idealan klasik za skraćivanje vremena.

Kada se u bogatom domu, u kojem odavno vlada rasulo, pojave tri nepoznata čovjeka s namjerom da porodicu ostave bez imovine, šta osim užasa može uslijediti. Kćer dijabetičarka i majka tren udaljena od nervnog sloma, zaključane u minijaturnoj sobi bore se za život. Kako film odmiče, tenzije rastu. Ko će prvi popustiti?

panicroom

4. Non – Stop (2014.)

Psihološki triler koji dovodi u nedoumicu, razmišljanje i nepovjerenje u svoja vjerovanja i stavove.

Kada avion bude preuzet od terorista i jedini koji je toga svjestan je savezni maršal koji i sam biva optužen za taj teroristički napad, putnici padaju u paniku, a avionu prijeti eksplozija. šerif se mora izboriti s državom na jednom ramenu i teroristima na drugom, kako bi spasio živote ljudi.

nonstop

5. Vacation (2015.)

Za kraj, urnebesna komedija koja će zasigurno ispuniti svoju misiju skretanja misli sa današnjice.

Još jedna porodica koja mirno kreće odmoriti se i provesti ugodno i zabavno zajedničko vrijeme. Polaze na put ne imajući u planu da prođu kroz mnogobrojne anegdote koje će vas nasmijati do suza.

vacation 1