Pet filmova idealnih za jesenje dane pod dekicom

Jesen je vrijeme koje mnogi vole zbog najrazličitijih boja, dugih šetnji i šuškanja opalog lišća pod nogama, no nemali je broj onih koji ovo hladnije vrijeme vole provoditi ušuškani u toplini svog doma, uz toplu dekicu, kokice i naravno, nezaobilazne filmove.


young woman watching movies on laptop in bed

Prenosimo prijedlog za nekoliko filmskih naslova u kojima će sigurno uživati svi oni koji vole kišu, hladno vrijeme i bajkovite jesenje pejzaže. Naime, ove drame, komedije i romantične komedije, imaju jesen kao pozadinski motiv.

1. Jesen u Njujorku

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ovaj film rediteljice Joan Chen iz 2001. sigurno je jedan od klasika koji se uvijek preporučuju. Odlična glumačka postava- Richard Gere, Winona Ryder, snažna osjećanja ljudi kojima nije suđeno da budu zajedno, neizlječiva bolest i sve to u pozadini jesenjih njujorških pejzaža. Puno je razloga da pogledate ovaj film koji će vam u nekoliko navrata natjerati suze na oči.

autmn in ny

2. Slatki novembar

Film je reditelja Pata O’Connora također iz 2001. koji se mora pogledati bar jednom u životu. To je melodrama u kojoj glume Keanu Reeves i Charlize Theron. Radnja se fokusira na uspješnog agenta za oglašavanje Nelsona Mossea koji jednog dana upoznaje neobičnu i ekscentričnu Saru, koja mu preokreće život.

3. Jesenja sonata

Reditelj ovog filma je Ingmar Bergman, film iz 1978. složena je priča o vezi između kćerke i majke, koja je dobila dvije nominacije za Oskara. Činjenica da je Ingmar Bergman režirao dramu trebala bi vam biti dovoljan motiv da film večeras pogledate. Radnja filma odvija se na jesen, što, međutim, nije samo vremenski period u godini, već i opće raspoloženje koje doživljavaju glavni junaci, zapleteni u međusobne odnose.

september

4. Kuća na jezeru

Film reditelja Alejandra Agrestija iz 2006. donosi Keanu Reevesa i Sandru Bullock u glavnim ulogama. Na prvi pogled glavne protagoniste povezuje samo kuća u kojoj je ona već živjela, a on tek počinje da živi. Oni započinju prepisku, koja otkriva jedan vrlo čudan trenutak- ispostavilo se da oni žive u različitim godinama. Film se odvija tokom nekoliko mjeseci, uključujući jesen, piše Hayat.ba.

5. Septembar

Ovo je film velikog Woodyja Allena iz 1987. koji je reditelj smatrao totalnim promašajem i čak dva puta ga je snimio sa različitim glumcima i na različitim mjestima. No, publika koja je ipak stigla do kina i oni kritičari koji su ga gledali imaju samo riječi hvale za ovo ostvarenje. Film prati priču o društvu koje dolazi u seosku kuću krajem ljeta, a tu nastaje ljubavni trougao, što na kraju dovodi do dramatičnog raspleta. Bolji film za kišno veče nemoguće je zamisliti.