Ovo su stvari koje ne biste smjeli raditi u krevetu

Kasnonoćno grickanje ili doručak u krevetu može se činiti kao dobra ideja, ali to može imati neke neželjene posljedice.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Mnogi imaju svoju rutinu pred spavanje, a nerijetko zaspu gledajući TV. Upravo to jedna je od stvari koju bismo svi trebali izbjegavati.

Gledanje TV-a iz kreveta

Stručnjak za san W. Christopher Winter tvrdi da gledanje TV-a prije spavanja održava naš mozak budnim i blokira lučenje hormona melatonina koji nam je potreban za kvalitetan san. Gledanje TV-a prije spavanja može uzrokovati nemiran i isprekidan san te savjetuje da se suzdržimo od gledanja TV-a barem sat vremena prije odlaska na spavanje.

Grickanje u krevetu

Kasnonoćno grickanje u krevetu ili romantični doručak može se činiti kao dobra ideja, ali to može imati neke neželjene posljedice. Istrebljivači tvrde da te i najmanje mrvice hrane mogu privući mrave, muhe pa čak i žohare, a njih ne želite u svom domu niti u krevetu.

Radite iz kreveta

Tipkanje na laptopu iz svog kreveta može vam se činiti kao dobitak na lotu. Radite, ali ste u svom domu, u ugodnom okruženju. Radite u pidžami i mislite kako nema boljeg načina obavljanja posla. Ipak, nemojte žuriti s veseljem. Vjerovatno niste ni svjesni koliko je to loša odluka. Vaš mozak će nakon nekog vremena povezivati rad s ležanjem u krevetu i to može uzrokovati probleme s noćnim spavanjem i odmorom koji je svima potreban. Krevet ostavite za spavanje i kvalitetan san, a posao obavljajte za radnim stolom.

(Večernji list)