Ovo su predjeli od kojih zastaje dah: Jeste li zaista upoznali sve prirodne ljepote BiH?

Prvi od tri snimka u nizu sniman je u parku prirode Blidinje, a fascinantni prizori zaleđenog jezera oduzimaju dah.


picturesque kravice waterfalls in the national park of bosnia and herzegovina
Foto: Envato

Miran Kević autor je nekoliko videa koji prikazuju prirodne ljepote Bosne i Hercegovine, a cilj mu je bio snimiti “reklamu” koja će kako strance, tako i domaće stanovništvo, upoznati sa najljepšim prizorima koji se mogu vidjeti u našoj zemlji.

Prvi od tri snimka u nizu sniman je u parku prirode Blidinje, a fascinantni prizori zaleđenog jezera oduzimaju dah.

Video sniman dronom iz druge perspektive pokazuje poznatu lokaciju i naglašava sve njene ljepote dok se sunce odbija od zaleđenu plohu.

Nedavno je CNN putovanje vozom na relaciji Sarajevo – Mostar uvrstio među 10 najljepših u Evropi, a upravo dijelovi željezničke pruge prikazani su u jednom od videa.

Nezaobilazni snimci Neretve te fascinantne prirode na bh. planinama, počev od Prenja i izletišta Rujište, kroz sva godišnja doba ukazuju kakve ljepote krije naša zemlja, a koje često zanemarujemo.

– Ovo je trailer za nadolazeći video koji ću objaviti o mojoj prelijepoj zemlji. To je nepoznata zemlja koju većina ljudi povezuje sa ratom 90-ih, napisao je Kević u opisu jednog od videa te pojasnio da reklamiranjem svega onoga što BiH ima za ponuditi želi promijeniti percepciju stranaca.

Fascinantni snimci vodopada Kravice pokazuju kako ova turistička destinacija izgleda iz zraka, a u jednom od videa prikazuje se i Počitelj koji je pod zaštitom UNESCO-a.

Kević je u opisu jednog od videa pojasnio da je birao neke od najljepših pejzaža koje Bosna i Hercegovina može ponuditi te ih spojio u nekoliko videa.

Na snimcima su prikazani i Tvrđava Blagaj, Maglić i visoravan Prijevor i nezaobilazni Stari Most, prenosi Kofer.info.