Ovo su najbolje stranice i aplikacije za efikasno učenje engleskog jezika

Na internetu ćete pronaći mnoštvo aplikacija koje će vam pomoći da brzo naučite engleski. Ipak, samo njihovo preuzimanje nije dovoljno – morate ih koristiti u skladu sa vašim potrebama, jer ono što je korisno za vas možda neće raditi za druge.


language learning 1628937312

1. Grammarly (poboljšajte svoje pisanje i napravite manje grešaka)

U pitanju je platforma koja vam donosi mnogo više od puke provjere pravopisa. Također naglašava gramatičke greške i daje vam objašnjenje. Možete je koristiti na računaru, ali i preko mobilne aplikacije, prenosi Mreža za izgradnju mira.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

2. Anki (Digital FlashcardsEverywhere)

Ovdje rečenice i fraze ponavljate na pametan način. To je najbolji način za učenje novih riječi i internalizaciju gramatike – fokusirajući se na govor, pisanje i čitanje. Anki vam omogućava da dodate svoje digitalne razglednice (sa zvukom) ili otpremate kartice koje su napravili drugi.
Evo nekoliko savjeta za korištenje Anki:

  • Koristite potpunu rečenicu da biste ostvarili potpunu korist;
  • Ne dodajte previše novih karata jer ćete ih ponavljati;
  • Radite po malo svaki dan.

3. Hello Talk (vježba govora i pisanja uz govornike engleskog jezika)

Ova aplikacija vam omogućava da u stvarnom vremenu razgovarate sa ljudima iz cijelog svijeta, što vam omogućava govornu praksu koja je uvijek potrebna. Aplikacija uključuje video i audio pozive, slanje poruka, alate za prevođenje, grupne chatove i odličnu funkciju za pretragu, tako da možete naći prijatelje.

4.Udemy (polažite kurseve za učenike engleskog jezika)

Na ovoj platformi postoje dobri kursevi za polaznike engleskog jezika, ali ovdje možete naučiti i brojne druge stvari na engleskom jeziku. Idite na njihovu glavnu stranicu, prijavite se, i pretražite kurseve povezane sa učenjem engleskog jezika ili za sve što želite da naučite.

5. BBC učenje engleskog jezika (učenje engleskog na osnovu vijesti)

Ako više volite strukturisane časove, ova aplikacija je za vas. Naučite novi vokabular, uzmite časove gramatike, i poboljšajte svoj izgovor prateći lekcije na osnovu vijesti. Stalno ažuriraju svoju aplikaciju i nedavno su dodali titlove u svoje video snimke.

6. italki (pohađajte privatne i grupne lekcije na engleskom jeziku online)

Dok se Hello Talk fokusira na sklapanje prijateljstava sa govornicima engleskog jezika, italki vam omogućava da pohađate privatne i grupne časove online. Časovi traju po jedan sat i možete ih pohađati sa nastavnikom po vašem izboru.

Preporučuje se pogledati izbor nastavnika, položiti nekoliko probnih časova, a zatim se upustiti u sedmični ili dvosedmični raspored. Nastava se izvodi u potpunosti online, tako da se može povezati sa nastavnicima bilo gdje u svijetu.

7. Lingk (brze lekcije i testiranje engleskog jezika)

Ovo je sjajna aplikacija koja dobija sve veću popularnost. Odaberite gotove lekcije (ili uvezite svoje), a zatim sačuvajte riječi i koristite njihov SRS (poput Anki) za pamćenje onoga što ste naučili.