Ovi aspekti studentskog života su toliko teški da bi mogli biti olimpijski sportovi

Od dolaska na predavnje u 8 sati ujutru, do pronalaženja literature u biblioteci - ovi svakodnevni studentski zadaci su toliko teški da bi mogli biti svrstani u olimpijske sportove.


Woman watching sports Olympic speed skating on TV with popcorn and a remote.
Ilustracija: Envato

1. Odlazak u 8h sati ujutro na predavanje

Uf, ovo je stvarna borba. Uspijete li se zapravo probuditi na vrijeme, bit ćete paralizirani u krevetu, uhvaćeni između želje da ostanete pod toplim jorganom i saznanja da biste vjerojatno trebali ustati i otići na predavanje, piše The Tab.

Ako razumni dio vas nadjača vašu želju za krevetom, a doista dođete do fakulteta, u osnovi ste dobili samomotivaciju olimpijskog veslača, pa vam je to rekvizit.

alice
Foto: The Tab

2. Nošenje namirnica kući nakon što ste obavili veliku kupovinu

Živite pored malih prodavnica, ali dobar supermarket udaljen 20 minuta hoda. Kakva dilema.

Kad uspijete doći do supermarketa, dovlačenje kesa nazad u vašu kuću zahtijeva temeljnu snagu koju nema čak ni Tom Daley.

3. Natjerati sve svoje prijatelje da kupe karte za koncert na koje očajnički želite otići

Dakle, održava se veliki koncert na koji stvarno želite otići i pokušavate okupiti ekipu kako biste kupili karte. Uvijek postoji jedan prijatelj koji svoju kartu neće kupiti na vrijeme i bit će ostavljen kopajući po stranici za preprodaju karata na dan događaja i gotovo će sigurno platiti više od vas.

4. Pronalaženje knjige u biblioteci

Uvijek je frustrirajuće kad zapravo uspijete doći do biblioteke i tražite knjigu, ali se suočite s onim što je u biti kvadratna jednadnačina. Ovo je otrovna kombinacija slova i brojki poznata kao Deweyjev decimalni sustav.

Kad zaista otkrijete gdje vaša knjiga treba biti (vjerojatno uz pomoć bibliotekarke koja to ne odobrava), ispostavlja se da ju je neko već uzeo.

5. Pronalaženje mjesta u čitaonici

Zaista imate veće šanse za osvajanje zlata u sprintu na 100 metara nego što nađete mjesto u čitaonici tokom ispitnog roka

I gotovo je zagarantovano da sva mjesta zauzimaju brucoši čiji se rad ni ne računa.

6. Penjanje uz veliko brdo

Svaki univerzitet ima jedno stvarno strmo brdo do kojeg je apsolutna misija proći. Pozitivna strana je što će vas svakodnevno pješačenje zategnuti i dati vam kondiciju pravog olimpijca.

7. Snalaženje na veš-mašinama u domu

Prvi pokušaj korištenja veš-mašine u domu gotovo je nemoguć. Kad to konačno riješite, velika je vjerojatnoća da nemate dovoljno novca na kartici.

12250616 10153744631572328 1350794327 o 768x1024 1
Foto: The Tab

8. Uvodna predavanja u na prvoj godini

Uvodna predavanja su najgora, a prva sedmica faksa apsolutno je prepuna njih.

Profesori će vam satima izlagati najprizemnija sranja, od kojih ništa nećete prihvatiti jer ćete visjeti u guzici … jer je prva sedmica faksa. Ako zaista uspijete proći kroz cijelu ovu sedmicu, zaslužili ste olimpijsku medalju.

9. Sastavljanje prve rečenice eseja

Dakle, obavili ste svo istraživanje, pročitali svoje bilješke i prešli sva predavanja. Ali sada je došlo vrijeme da zapravo započnete svoj esej. Otkucate prvu rečenicu, prije nego što je izbrišete i ponovite ovaj ciklus najmanje deset puta.

Nakon tri sata napokon ste dobili uvod, nije važno jer ćete gotovo sigurno napisati novi nakon što završite ostatak eseja.

16790862 10211811237702236 1152530733 n
Foto: The Tab

10. Tempiranje vremena svog posjeta kuhinji kako ne biste naletjeli na nikoga

U redu, ovo nije toliko fizička borba. To je više umjetnička forma. Ako su aspekti života na faksu poput olimpijskih sportova, ovo bi bila dresura.

Do sada ste već treća godina i živite s najbližim prijateljima. Rečeno je da niti jedna kost u vašem tijelu ne želi biti s njima u skučenoj kuhinji upravo sada.

Žutite za kafom, ali možete čuti kako neko zvecka u kuhinji. Vjerojatno možete reći o kojem se od vaših ukućana radi po zvukovima koje proizvode, jer ste razvili svojevrsnu tehniku ​​eholokacije. Svi utihnu. Zatim ih čujete kako se penju uz stepenice i prolaze pored vaše sobe. Odšuljaš se do kuhinje i u miru napraviš kafu. Bravo, pobijedili ste.

11. Pronalaženje motivacije za slušanje na Zoom predavanju

Doslovno je sve zanimljivije od Zoom predavanja. Tako se vraški teško skoncentrisati.