Otvorene prijave za Program stipendija njemačke privrede za 2017. godinu

Vlada Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za istočnu Evropu nudi program stipendija njemačke privrede za 2017. godinu.


Program stipendija njemačke privrede Zoran Djindjic

U programu učestvuju njemačke firme iz različitih oblasti, kao što su: ekonomija, finansije, energetika, automobilska industrija, elektrotehnika, informatika, mediji/germanistika, projektni menadžment, zaštita okoliša, arhitektura, građevina, poljoprivreda i druge.

Cilj programa je da se studenti i apsolventi upoznaju o organizaciji, poslovnim procesima i funkcionisanju velikih i uspješnih njemačkih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli na svoje buduće radno angažovanje i u BiH. U okviru ovog programa studenti viših semestara, apsolventi kao i oni koji su završili studije i stekli prvo radno iskustvo, imaju priliku da obave praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od tri do šest mjeseci.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Kandidati moraju imati dodira sa privredom/finansijama, inženjerstvom/tehnikom ili informatikom, ne mogu biti stariji od 30 godina, te imati vrlo dobro znanje njemačkog ili engleskog jezika.

Program obezbjeđuje smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemačkoj te džeparac.

Program stipendija njemačke privrede provodi jedanaesti put na području BiH, uz podršku Predstavništva njemačke privrede u BiH kao lokalnog partnera.

Za program se može aplicirati od 01.10. do 15. 11. 2016. godine.

Detaljnije informacije i online prijave pogledati na: www.djindjic-stipendienprogramm.org.

(stipendije.ba)