Otvoren poziv za razmjene na CEEPUS mreži

U okviru Centralno-evropskog programa razmjene za univerzitetske studije (CEEPUS III) otvoren je poziv za prijave studenata i akademskog osoblje za razmjenu unutar odobrenih mreža.


Cheerful woman searching direction on location map while traveling
Ilustracija: Envato

Rok za prijave za zimski semestar akademske 2021/2022. godine je 15. juni 2021. godine, a za ljetni semestar 30. oktobar 2021. godine, uz napomenu da je prijave moguće podnijeti i nakon navedenih rokova, ali isključivo uz prethodne konsultacije sa lokalnim i državnim koordinatorima.

Advertisements

Studenti se mogu prijaviti unutar aktivnih mreža (Ready for Mobility i Umbrella) za kratkoročne (Short Term Student) ili semestralne (Student) razmjene, a kompletan proces prijave, evaluacije i dodjele stipendije se vrši isključivo putem onlajn sistema.

Advertisements

Nakon registracije profila, koju je aplikant dužan obaviti lično, potrebno je popuniti onlajn prijavu, te dobiti saglasnost lokalnog koordintora na matičnoj instituciji, a zatim od državnog CEEPUS koordinatora, nakon čega se prijava šalje u zemlju domaćina radi finalne evaluacije.

Stipendije odobrava nacionalna CEEPUS kancelarija zemlje domaćina, nakon date saglasnosti lokalnog koordinatora na instituciji domaćinu.

Informacije o mrežama koje će biti aktivne u 2021/2022. godini i kojima je dodijeljen određeni broj mjesečnih stipendija za razmjenu, kao i o Umbrella mrežama (koje formalno imaju pravo učešća, ali im još uvijek nisu dodijeljeni stipendijski mjeseci) dostupne su na ovom linku.

Pregled mreža u kojima će u narednoj akademskoj godini učestvovati Univerzitet u Banjoj Luci je dostupan na ovom linku.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!