Otvoren poziv za prijave na program PressStart

Transparency International u Bosni i Hercegovini organizuje PressStart, program edukacije i osnaživanja mladih ljudi, studenata žurnalistike i aktivista civilnog društva koji žele istraživati korupciju i zloupotrebu javnih resursa.


PressStart Website SEEK Cover Image 1 1320x743 1

Program je posebno osmišljen kako bi svima koji imaju ambiciju da se posvete istraživačkom novinarstvu omogućio usvajanje praktičnih znanja i vještina, ponudio podršku i pružio neophodne resurse za pokretanje sopstvenog medija ili kanala na društvenim mrežama.

PressStart pruža edukativne programe i radionice koje će voditi stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom u oblasti istraživačkog novinarstva i medijskog predstavljanja, koji će polaznike uputiti u sve detalje i pojedinosti novinarske profesije te podijeliti sa njima tajne i savjete o tome kako istražiti problem, ispričati priču i doprijeti do publike za koju ta priča ima značaj.

Prijave slati na e-mal info@ti-bih.org sa naznakom PRIJAVA NA PROGRAM PRESSSTART, a u okviru prijave neophodno je priložiti CV i motivaciono pismo u kom bi trebalo navesti zašto ste zainteresovani za ovaj program.

Krajnji rok za prijave je 10.11.2023. godine.

Za sva pitanja u vezi sa prijavom i detaljima programa kontaktirajte 051/224-520