Otvoren Konkurs za novinarsku nagradu za najbolje istaživanje o korupciji

„Centar za razvoj medija i analize“ poziva novinare i medijske kuće da se u periodu od 01. do 31. maja prijave na konkurs za najbolje novinarsko istraživanje o korupciji.


image 768x577 1

Konkurs je otvoren za sve novinare i medije sa sjedištem u Bosni i Hercegovini, a nagrade će se dodjeljivati u kategorijama:

  • Najbolje pisano istraživanje objavljeno u štampanim i online medijima
  • Najbolje video istraživanje objavljeno na TV stanicama i online medijima
  • Najbolje audio istraživanje objavljeno na radijskim stanicama i online medijima
  • Najbolje multimedijalno istraživanje objavljeno u online medijima

Prijavljeni radovi moraju biti istraživačke priče objavljene u nekom od bh. medija u periodu od 01. maja 2019. godine do 30. aprila 2020. godine.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Autore za nagradu mogu predlagati medijske kuće, novinske agencije, urednici svih medija ili sami novinari/autori i ocjenjivački žiri.

Prijedlozi se šalju elektronskim putem na zvaničnu adresu Novinarske nagrade anovinarskanagrada@gmail.com sa naznakom “Za novinarsku nagradu” i naznakom kategorije za koju se rad prijavljuje. Audio i video izvještaji se šalju putem We Transfera. Ukoliko su prilozi objavljeni na You Tube kanalu medija, dovoljno je poslati link na prilog.

„Centar za razvoj medija i analize“ nastavlja tradiciju nagrađivanja istraživačkih novinara i promocije istraživačkog novinarstva započetu prije osam godina kada je uspostavljena ACCOUNT novinarska nagrada.

Novinarska nagrada se dodjeljuje u okviru Programa istraživačkog novinarstva, finansiranog od strane USAID-a u BiH.

Za više informacija, kontaktirajte nas putem e-maila anovinarskanagrada@gmail.com ili telefonom na 063/774-549.