Otvoren je konkurs Nagrada Milan Mladenović

Fondacija Milana Mladenovića otvorila je konkurs Nagrada Milan Mladenović 2022. pod sloganom “Prijavi svoju stvar”, a prijave se zaprimaju od 1. do 31. maja 2022


Pravo na prijave imaju autori i izvođači iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Prijavljena pjesma treba imati tekst na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina, a ovdje su sva pravila:

  1. Jedan izvođač, autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pjesmu;
  2. Pjesma mora biti objavljena između 1. jula 2021. i 31. maja 2022.;
  3. Prijave mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači putem formulara dostupnog na web stranici Fondacije, a rok za prijavu je 31.05.2022. u ponoć.

Nagrada Milan Mladenović je uspostavljena je s ciljem da potiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrijednosti svоjstvene Milanovoj umjetničkoj ostavštini. Dodjeljuje se za najbolju pjesmu s prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra, na dan Milanovog rođenja.

O pobjedničkoj pjesmi ove godine odlučuje regionalni žiri u sastavu: Mile Kekin, autor i frontmen grupe Hladno pivo, Sonja Lončar, pijanistkinja, profesorica i članica LP Dua, Matjaž Manček, urednik muzičkog programa ljubljanske kulturne institucije Kino Šiška, Edo Plovanić, osnivač portala muzika.hr i Dragiša Uskoković Ćima, basist i nekadašnji član EKV-a. Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja bit će nagrađeni i novčano. Nagrada iznosi 3.000 eura.

Pored prijavnog formulara na stranici  je dostupna je i kompletna dokumentacija koja se tiče uslova konkursa, kao i pravila o dodjeljivanju nagrade.