Izazov u dizajnu Stanford centra je globalno takmičenje koje ohrabruje studente da dizajniraju proizvode i usluge za poboljšanje blagostanja i života u svijetu.

U svojoj osmoj godini, izazov se fokusira na ideje inspirisane kulturnom promjenom koja se dogodila tokom pandemije koronavirusa, koje podržavaju duge, zdrave i sretne živote za ljude širom svijeta.

Na ovogodišnjem takmičenju se pozivaju timovi da naprave rješenja na temu “Nakon pandemije: dizajniranje sljedeće verzije našeg svijeta“.
Pozivaju se studenti da dizajniraju rješenja za novu, post-pandemijsku budućnost, imajući u vidu i kako ova rješenja utiču na ljude tokom životnog vijeka i kako ih dizajnirati da budu dostupna svima. Oni bi trebalo da uzmu u obzir šta sve čovječanstvo uči tokom pandemije i kako to mijenja živote.

Prvo mjesto osvaja 10,000 američkih dolara, drugo 5,000 a treće 2,000. Finalisti dobivaju mentorstvo i personalizovani trening od eksperata i istraživača iz industrije, kao i naknadu za avionski prijevoz i hotelski smještaj za finale na Stanford univerzitetu u Kaliforniji, SAD, u aprilu 2021. godine, gdje će predstaviti svoju ideju investitorima i potencijalnim kupcima. Finalisti će prisustvovati poduzetničkoj radionici na Stanfordu i naučiti kako napraviti biznis plan za izvršenje svog koncepta.

Mogu se prijaviti timovi od 2 do 5 studenata. Koji pohađaju bilo koji akreditovani univerzitet ili koledž na globalnom nivou. Svaki tim treba imati barem jednog redovnog studenta.

Prijave se vrše do 10. decembra 2020. godine, a opširnije informacije se nalaze ovdje.