Održana CEO konferencija u Tuzli

U Tuzli je u subotu, 10.05.2014. godine, u Plavoj sali BKC-a održana prva CEO konferencija na kojoj je prisustvovalo oko 150 učesnika.


CEO konferencija održana u Tuzli
CEO konferencija održana u Tuzli

U Tuzli je u subotu, 10.05.2014. godine, u Plavoj sali BKC-a održana prva CEO konferencija na kojoj je prisustvovalo oko 150 učesnika. Riječ je o prvom događaju ovakve vrste u Tuzli, u okviru kojeg su mlade osobe imale priliku slušati o uspjesima, ali i neuspjesima tokom karijera poduzetnika, umjetnika, nevladinih aktivista, IT programera i drugih predavača konferencije.

U svečanom otvaranju CEO konferencije, uvodnu riječ su imali prof.dr. Bahrija Umihanić, aktuelni premijer TK, prof.dr. Safet Kozarević, dekan Ekonomskog fakulteta u Tuzli, Admir Čavalić, asistent na Ekonomskom fakultetu u Tuzli i CEO kordinator za Tuzlu, te Armin Talić sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, CEO kordinator za BiH. Nakon toga, Emir Bašić iz Fondacije tuzlanske zajednice je održao prvo predavanje o razvoju vlastite karijere u nevladinom sektoru, a zatim i Adnan Mujkić iz Pozorišta mladih Tuzla i Zlatan Mulabegović, osnivač Akacademice, koji je govorio o svom putu ka uspjehu u IT sektoru.

Poslije prve pauze, prisutnima su se obratili Azmir Husić, predsjednik Fudbalskog kluba “Sloboda”, Nedim Suljić sa RGG fakulteta u Tuzli i Semir Musić, bivši kickboxer koji se okrenuo poduzetništvu. Poslije ručka, svoje predavanje su održali Edina Selesković, uspješna BiH umjetnica i Avdo Halilović iz Kimbly-a. Na kraju, održana je panel diskusija na temu “Pokrenuti vlastiti biznis ili raditi za drugoga?”.

Konferencija je zvanično počela u 10:00, dok je završena u 17:30, činom dodjele certifikata učesnicima i zahvalnica organizatorima CEO konferencije.

CEO konferencija u Tuzli je organizovana od strane Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i Ekonomskog fakulteta u Tuzli, uz podršku Asocijacije studenata Ekonomskog fakulteta u Tuzli (ASEF), udruženja “Multi” i Fondacije tuzlanske zajednice. U organizaciji ovogodišnje CEO konferencije u Tuzli učestvovalo je oko 40 mladih, uglavnom studenata Ekonomskog fakulteta u Tuzli, ali i tuzlanskih srednjoškolaca.

Završnica CEO turneje 2014. je u Sarajevu, gdje će se 31. maja i 1. juna održati centralna CEO konferencija za BiH. Organizatori tuzlanske CEO konferencije su poručili da će se isti događaj održati i naredne godine, uz tendenciju da se pokrene tradicija održavanja CEO konferencije u Tuzli.

(STUDOMAT.ba)