Održan sastanak članova Savjeta masterplana Kampusa Univerziteta u Sarajevu

Glavna vizija za Kampus UNSA je da on postane središte znanja, integrirajući najsavremenije objekte sa otvorenim pejzažnim dizajnom.


20220721 094122
Foto: Unsa.ba

Sastanak članova Savjeta masterplana Kampusa Univerziteta u Sarajevu održan je u četvrtak 21. jula 2022. godine u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu. Tokom sastanka su rezimirane diskusije sa prethodnih sjednica i radionica te je predstavljen ažurirani preferirani masterplan.

Prezentacije je održao tim izabranog konsultanta Ove Arup & Partners International Limited (Velika Britanija), uz prisustvo svih članova Savjeta masterplana Kampusa, predstavnika Univerziteta u Sarajevu i njegovih organizacionih jedinica, te predstavnika Evropske investicijske banke (EIB) i relevantnih institucija.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Na jučer održanoj radionici pod nazivom „Campus Masterplan/Preferred Masterplan Option Workshop“ diskutovano je o preferiranoj opciji masterplana Kampusa UNSA, koja će predstavljati osnovu za kasniju izradu i pripremu dokumentacije Regulacionog plana.

– Glavna vizija za Kampus UNSA je da on postane središte znanja, integrirajući najsavremenije objekte sa otvorenim pejzažnim dizajnom, što će zauzvrat otvoriti novi javni prostor i postati spomenik za grad Sarajevo, istaknuto je na radionici. Također, naglašeno je da je važno zadržati što više postojećih zgrada, a posebno zelene površine, te da je poželjno sve prilagoditi već postojećim zelenim površinama.

Navedene aktivnosti su realizovane u okviru projekta „Sarajevo Campus Regeneration Project“, a koji provodi Univerzitet u Sarajevu uz podršku Evropske investicijske banke (EIB).