‘Od jutra vrijedna, vidim samo knjigu:’ Pala ispit iako je objavila deset statusa da uči

Studentica nije položila ispit, iako je neposredno prije ispita stavila bar deset statusa na Fejsbuku o tome da uči.


students internet 1555918440

Studentica psihologije, nije položila kliničku psihologiju iako je neposredno prije ispita stavila bar deset statusa na Fejsbuku o tome da uči, prenosi mojfaks.com. 

Advertisements

Dva puta sam bila u čitaonici i svaki put sam objavila check-in da sam tamo. Takođe, slikala sam i dvije knjige iz kojih imam da učim i sve markere koje sam koristila u podvlačenju, čak sam na toj fotografiji i tagirala nekoliko kolegica, navodi te dodaje: – Kad sam bila kod kolegice da ponavljamo, slikale smo se i objavile sliku na Pinterestu i stvarno se može vidjeti da smo vrijedno učile; obje smo napravile tužne grimase da se vidi da nam je teško, a i bile smo bez šminke i sa užasnom kosom.

Ova nesretna studentica rekla nam je kako je bar tri mjeseca spremala ovaj ispit. Prvo je desetak dana nabavljala knjige i skripte, a onda je svaki dan chatala bar sa jednim kolegom i komentarisala obim gradiva. Ističe kako je i po nekoliko sati provodila na Facebook grupi “Studenti psihologije”, gdje je pokušala skupiti sve kombinacije ispitnih pitanja.

Stvarno mi je nejasno kako nisam položila ovaj ispit. Sve što sam radila na Facebooku bilo je posvećeno učenju, od statusa ‘Učim, ne mogu više’, ‘Od jutra vrijedna, ne vidim ništa osim knjige’, do onog ‘Za mene postoji samo knjiga’, kad se dosta mojih prijatelja uvrijedilo i iskritikovalo me da samo pišem o učenju, rekla nam je ona.

Advertisements

Da bi svojim Facebook prijateljima dočarala što je sve propustila zbog učenja, Nevena je napravila album ‘Svašta-ništa’ gdje je okačila sve slike sa koncerta i tuluma na koje nije mogla otići zbog ispitnog roka.

Kao jedan od razloga što nije položila ispit, ona vidi i u tome što među svojim Facebook prijateljima nema nijednog profesora ili asistenta sa fakulteta. Ona planira da ih, pred sljedeći ispitni rok, sve doda jer ne zna kako drugačije da im pokaže “da ona stvarno uči kao luda”.

Napomena: Tekst je satiričnog karaktera.

(STUDOMAT.ba)