Bez straha i cenzure: (Ne)kompetencijom do posla

U novom izdanju emisije „Bez straha i cenzure“ razgovara se o znanju i kompetencijama mladih ljudi i koliko su one važne da bi dobili posao.


Gosti dr. sc. Mirza Mehmedović, Seid Masnica, te studenti Husneta Tupković, Anamarija Eljuga, Bogdan Blagovčanin i Lejla Zonić razgovarali su o iskustvu koje nose sa fakulteta, studiranju i tržištu rada.

Koliko država ulaže u obrazovanje i da li producira kadrove koji neće imati posla, da li je zaposlenje povezano sa politikom i šta je potrebno promijeniti da bi kompetencija bila jedino mjerilo za zaposlenje, da li je problem u obrazovanju, ili sistemu, pitanja su koja su se prožimala u emisiji posvećenu studentima koju će gledatelji TV1 imati priliku pogledati u ponedjeljak u 21h.


(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X