Nova Discord opcija “Party mode” može zauzeti veći dio vašeg CPU-a nego što ste se nadali

U idealnom slučaju, aplikacija radi u pozadini, ne zauzima previše resursa tako da vaše igre mogu imati hardverski prioritet.


discord
Foto: Google

Discord je trenutna aplikacija za razgovor za mnoge PC igrače i mnoge druge online hobiste. Za neupućene, Discord omogućava ljudima da formiraju pojedinačne servere sa kategorijama sličnim forumu za tekstualni razgovor i uključuje funkciju glasovnog razgovora za grupne pozive tokom igara.

Ljudi prave Discord servere za razne stvari, bez obzira da li bi zaista trebali ili ne. U idealnom slučaju, aplikacija radi u pozadini, ne zauzima previše resursa tako da vaše igre mogu imati hardverski prioritet. Mada, to nije uvijek slučaj.

Kako bi proslavio sedmu godišnjicu aplikacije, Discord je objavio novu funkcionalnost Party Modea. Ovo je samo malo zabave koja dodaje vizualne i audio elemente uobičajenom iskustvu. Konfeti i kombinovani brojač se pojavljuju kada kucate, zajedno sa podrhtavanjem ekrana, pa čak i navijanjem publike. To je smiješna slatka mala proslava, ali može  “pojesti” tvoj CPU.

Srećom, Party Mode je isključen prema zadanim postavkama, ali neki korisnici koji su mu omogućili tu opciju u proslavama smatraju da je Party Mode mali procesorski svaštojed. Ima tendenciju da se razlikuje od osobe do osobe, ali neki su prijavili da im je CPU narastao za 30% samo od uključivanja novog načina rada. To je zapravo suprotno od onoga što želite da ova aplikacija za razgovor radi.

Ponovo isključiti Party Mode jednako je jednostavno kao i uključivanje, a možete se igrati i sa individualnim postavkama ako želite da održite neke aspekte zabave. Na kraju krajeva, ovo je samo malo zabave tako da to nije velika stvar, ali ako iskusite neke neočekivane vrhove vašeg CPU-a ili GPU-a, onda bi ovo moglo objasniti to.