Nikolina završila fakultet sa prosjekom 9.96, a sada radi u knjižari

Nikolina Jorgin kaže da je na studijama uživala u otkrivanju veoma neobičnog jezika kakav je arapski, kao i u upoznavanju bogate arapske kulture i islamske vjere o kojoj prethodno nije mnogo znala.


n
Nikolina Jorgin

Nikolina Jorgin (24), dobitnica nagrade Filološkog fakulteta u Beogradu za studenta generacije, koja je na Odjeljenju za orijentalistiku diplomirala arapski jezik, književnost i kulturu sa prosjekom 9,96.

Djevojka rodom iz Novog Miloševa kaže da je priznanje došlo u pravom trenutku, s obzirom na to da se u prethodnom periodu osećala pomalo umorno i izgubljeno kada je reč o akademskoj karijeri. Nagrada ju je podstakla da nastavi da se bavi onim što voli i da nikada ne odustane, jer se trud uvijek na kraju isplati. Sada joj je prioritet pisanje master rada i nada se da će ga odbraniti do juna.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Nagrada za studenta generacije izaziva veoma prijatan osjećaj, jer podrazumijeva podršku fakulteta na kojem studirate, kao i podršku kolega i profesora , naglašava Nikolina.

Kaže da je na studijama uživala u otkrivanju veoma neobičnog jezika kakav je arapski, kao i u upoznavanju bogate arapske kulture i islamske vjere o kojoj prethodno nije mnogo znala.

Željela sam da upoznam tu lijepu i neobičnu kulturu, a konkretan podsticaj dobila sam u Karlovačkoj gimnaziji koju sam završila. Naime, dok sam pohađala treći razred ove čuvene obrazovne ustanove u Sremskim Karlovcima, prisustvovala sam konferenciji o vjerskoj toleranciji na kojoj su govorili sveštenik, rabin i muftija. Izlaganje muftije je na mene ostavilo snažan utisak i poželjela sam da više saznam o islamu, jer smatram da je za širenje vjerske tolerancije neophodno da poznajemo i razumijemo jedni druge, kaže Nikolina.

Nikolina nije imala priliku da ide na razmjenu studenata i posjeti neku od arapskih zemalja i na taj način usavrši neki dijalekat i upozna se sa Arapima i njihovom kulturom na direktan način.

Kada je riječ o zaposlenju, Nikolina bi voljela da ostane u struci, jer se arapski jezik, ukoliko se stalno ne vježba, zaboravlja, a naročito kada se uzme u obzir činjenica da nema razmjene i nastavaka školovanja u arapskom svijetu.