Nikad nije kasno: Seada ima 63 godine i diplomirala je na fakultetu u BiH

Na fakultetu ističu da je Seada jedan od najboljih studenata na godini.


suada unze
Foto: Preporod.info

Da za sticanje akademskog znanja i iskustva nije kasno ni u sedmoj deceniji života svjedoči Seada Todić, 63-godišnja studentica četvrte godine Odsjeka za arapski jezik i književnost na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici, piše Preporod.info.

S trenutnim prosjekom ocjena 9. Seadu, koja je svoju ljubav prema arapskom jeziku željela oplemeniti na Odsjeku za arapski jezik i književnost, dijeli svega par ispita od zvanja diplomiranog profesora arapskog jezika i književnosti.

Zaista se čovjek, što više uči, osjeća bogatijim. Ono što sam naučila o arapskom jeziku i kulturi može se mjeriti sa najljepšim poklonima. Apelujem na mlade ljude da stremljenja i granice koje žele dostići ne postavljaju neposredno ispred sebe, nego što dalje naprijed, kaže Todić.

Napomenula je da je ona dokaz koji govori u prilog tome da godine nisu važne.

Važna je volja i želja da se učenjem obogati duh i tijelo. Naročito apelujem na buduće studente arapskog jezika na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici da ustraju, da ne odustaju na susretu sa prvim preprekama, i slast rezultata neće nikako izostati. Ovdje vas čeka tim izuzetno profesionalnih profesora i asistenata koji se maksimalno zalažu da vam prenesu svoje znanje, poručuje Seada Todić.

Na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici s ponosom ističu da je Seada Todić jedan od najboljih studenata na godini.