Nevena završila medicinu prije roka, a zatim odmah pronašla posao u BiH

Prosjek ocjena 9,4 pokazuje da je bila izuzetno dobra studentica, kao i činjenica da je šestogodišnji studij završila prije roka i da je umjesto apsolventskog zasnovala – radni odnos.


nevena
Foto: Vecernji.ba

Mlada doktorica Nevena Ćirković počela je raditi u u Domu zdravlja u Srebrenici nakon što je (prije roka) završila Medicinski fakultet i za kratko vrijeme postala je omiljena među pacijentima.

Ova Bratunčanka, rođena 1998. godine, imala je želju da se bavi medicinskim poslom i, uz podršku prijatelja, odlučila je studirati medicinu, koju je uspješno završila na fakultetu u Foči.

Ona kaže da je na drugoj godini studija shvatila da je to poziv kojim se zaista želi baviti i da joj je to bila motivacija, koja je pozitivno djelovala na rezultate koje je ostvarila.

Prosjek ocjena 9,4

Prosjek ocjena 9,4 pokazuje da je Nevena bila izuzetno dobra studentica, kao i činjenica da je šestogodišnji studij završila prije roka i da je umjesto apsolventskog zasnovala – radni odnos.

 – U listopadu prošle godine trebala sam postati apsolvent, ali sam završila fakultet krajem kolovoza, objašnjava za Srnu mlada liječnica i naglašava da bi možda i malo ranije diplomirala, ali je željela da se druži se sa kolegama iz generacije koji su joj, kako ističe, bili velika podrška, kao i porodica.

Nakon samo mjesec dana odmora po završetku fakulteta, već u septembru prošle godine, umjesto pripravničkog, Nevena je dobila stalno zaposlenje kao liječnica opće prakse u Domu zdravlja u Srebrenici.

Ubrzo je postala omiljena među pacijentima zbog neposrednosti, posvećenosti poslu, ljubaznosti prema pacijentima, razumijevanju i spremnosti da im pruži pomoć, ali i da ih sasluša i čuje probleme koji ih muče, a koji često nisu vezani za bolest.

Sa zadovoljstvom priča da je kao najmlađa doktorica u kolektivu jako dobro prihvaćena i da je naišla na podršku kolega i svih zaposlenih u ovoj ustanovi.

Želja za zaposlenjem se brzo ostvarila

 – Pri završetku fakulteta razmišljate i težite da počnete praktični rad i da primjenjujete stečeno znanje, da se usavršavate kao profesionalac i stručnjak. Ta želja mi se brzo ostvarila i dobila sam zaposlenje bez čekanja na birou.

Radim posao za koji sam se školovala i koji volim i dnevno pregledam 30 do 50 pacijenata, koji su me lijepo prihvatili. Razgovaramo, nekada se našalimo, jer su stekli povjerenje, i odu zadovoljni, ponekad bez potrebe za lijekovima, priča ova mlada, vedra i uvijek raspoložena doktorka.

Želja joj je da napreduje i usavršava se, te da što bolje uđe u sve “tajne” liječničkog posla prije odlaska na specijalizaciju, a još se nije opredijelila koja je to medicinska oblast koju će specijalizirati.

Direktor srebreničkog Doma zdravlja Aleksandar Jovanović rekao je da je Ćirković uspostavila odličan odnos i komunikaciju sa kolegama, zaposlenima i pacijentima i da mu je zadovoljstvo što su u radni odnos mogli da prime ovu mladu, stručnu i vrijednu osobu vedrog duha, koja je predana poslu i zrači optimizmom i pozitivnom energijom koju prenosi i na pacijente.