Komentari su bili prilično ujednačeni u stavu da su očekivanja studentice nerealna.

Studenti biraju fakultete iz različitih ciljeva, neko iz ljubavi prema toj profesiji, neko zbog roditelja, djevojke/dečka, ali svi imaju cilj da nakon ostvarene diplome mogu dobro da zarade.

Svima je poznato da su neki poslovi plaćeni bolje od drugih. No, uz dovoljno truda, kreativnosti i ambicije može se dobro zaraditi u bilo kojoj profesiji.

Na Reddit-u smo pronašli zanimljivu raspravu koja se odnosi na TikTok video studentice koja studira stomatologiju te očekuje, ni manje ni više, 40 000 eura mjesečno platu.

 – Na TikToku sam vidio, gdje jedna studentica očekuje 40.000€ mjesečno plaću nakon što završi stomatologiju, u komentarima su je posprdali i popljuvali. (meni je žao, ali to je realnost) Kad dođe u realni svijet skužit će da nije to baš tako, te da bude sretna ako joj početna plaća bude 1200€… Bojim se da mnogo ljudi danas misli da je faks garancija veće plaće, okej da, otvori ti neka “vrata”, ali ne i veće plaće… danas osobno mislim ko se bolje snađe imo bu više love. Npr. ima osoba koji nemaju faks, ali im je uspjela poduzetnička ideja/projekt, imat ćeš više para nego neki stomatolog/ekonomist i slično. Što vi mislite?, objavio je jedan korisnik Reddit-a.

Komentari su bili prilično ujednačeni u stavu da su navedena očekivanja nerealna.

 – Istina, al žalosno je što se mladi i njihovi roditelji bore novčano i psihički. Budu puni ambicija i perspektivni da te na kraju poseru s plaćom koja je dovoljna za stan i režije i sve ti padne u vodu, motivacija, želja i strast za zanimanje. Novac motivira, neću se više mučit i dokazivat da bih i dalje imao istu plaću. Fakultetsko obrazovanje treba ogromne promjene, jer nas uče znanstvečki, a ne ono što je zapravo potrebno tržištu. Zašto učit neke metode koje su koristile prije 50 godina i danas ne postoje i nemaju se gdje primjeniti u današnje vrijeme. Jedino medicina ima smisla, ostalo je sve puvanje u prazno, komentarisao je jedan korisnik Reddit-a.

 – Pa više ovisi o tome koju vrstu faksa završiš i koliko imaš volje za raditi. Ako završiš nešto tipa ekonomski ili slično s plaćom se nećeš usrećiti, inžinjeri i tehnička/IT zanimanja su puno više tražena i bolje plaćena. Ponuda i potražnja.., glasio je jedan od komentara.

Cijelu raspravu pročitajte u nastavku:

Nakon faksa očekuje 40 000€ mjesečno plaću?
byu/ivanceivance inaskcroatia