“Nema većih licemjera od studenata, lijepo na tuđi račun žive godinama, uživaju, pomalo i uče…”

Šta vi mislite o studentskom životu?


Foto: Envato
Foto: Envato

Na popularnoj stranici “Ispovesti” često možemo naći zanimljive ispovijesti iz života ljudi. Ispovijesti se pišu anonimno tako da se ljudi ne ustručavaju da iskreno kažu šta misle o različitim temama.

Jedna od objava odnosi se na studentski život. Naime, jedan korisnik ove popularne stranice smatra da su studenti licemjeri.

– Nema većih licemjera od studenata. Lijepo na tuđi račun žive godinama, klošare, uživaju, pomalo nešto i uče. Naravno svima to predstavljaju kao nešto preteško, kukaju na sva zvona. Kao da studiraju nekom drugom, a ne sebi. I poslije kad završe, smatraju se nešto vrijednijim i pametnijim od drugih, koji su odmah po završetku škole zasukali rukave i počeli pridonositi sebi, obitelji i društvu. 90% studenata su uhljebi, navikli da žive na teret drugih, navikli da se izmotavaju, ne rade ništa. Životni cilj je poslije faxa natovariti se na državne jasle i tako cijeli vijek ne nečijoj grbači biti, a ne raditi baš ništa.

U komentarima se otvorila diskusija. Mnogi komentatori napali su na autora ove objave, dok postoji par studenata koji podržavaju ovu objavu.

 – Nemoj biti isfrustriran jer je neko pametniji od tebe, nije lijepo. Ni ja nisam ljuta na kajli džener što ima milijarde.

  – Ja i cura smo takođe studenti i rijetko učimo iako imamo solidne i odlične ocjene. Više izlazimo po koncertima. Čak imamo i zajedničkog najdražeg pjevača, napisao je jedan komentator.