Nekadašnji zenički hotel uskoro studentski dom

Inicijativa da se objekt nekadašnjeg zeničkog hotela Rudar pretvori u Studentski dom i priključi Univerzitetu u Zenici mogla bi uskoro da ima i svoj sretni završetak.


Foto: Hotel Rudar Zenica
Foto: Hotel Rudar Zenica

Objekat u nekadašnjem vlasništvu propalog preduzeća 21.decembar, koji je godinama opsluživao potrebe zeničkih Rudnika, najvjerovatnije neće doživjeti sudbinu druga dva rudnička hotela na Vlašiću i u Gradcu na moru, piše Fena.

Hotel Rudar bi trebao da u svoje okrilje primi studente i postane opće dobro, u skladu s prijedlogom odluke o usvajanju Elaborata o opravdanosti organiziranja bivšeg hotela Rudar kao Organizacione jedinice Univerziteta u Zenici. Ovaj objekat trebao bi postati osnova budućeg razvoja smještajnih studentskih kapaciteta i drugih pratećih pitanja vezanih za povećanje studentskog standarda, što je i predviđeno u Programu rada Vlade ZDK za 2016. godinu.

Na radnom sastanku ministra Ministarstva za obrazovanje, nauku, kultru i sport ZDK Mensura Sinanovića, direktora „RMU Zenica“ Nisveta Topalovića, te rektora Univerziteta u Zenici, prof. dr. Dževada Zečića, razmatrana su sva pitanja vezana za mogućnosti nastavka uspješne poslovne saradnje na području Zeničko-dobojskog kantona, te proširenju kapaciteta za studentski smještaj u Zenici.

Dogovoreni su pravci i modaliteti buduće saradnje, potvrđeni u ranijim dogovorima, a o svim narednim aktivnostima na implementaciji ovog značajnog projekta, potvrdili su, javnost će biti blagovremeno informirana.

(Radiosarajevo.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X